Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Suklaa cookiet – helppo herkku

suklaa cookie ohje

Ei olisi ensimmäinen kerta kun some kanavien feedillä tulee vastaan jokin ylitsepääsemättömän kaunis suklaakeksi. Itseasiassa cookiet on yksi niistä keksi leipomuksista joka selkeästi tuoreena ja raakana. Erityisesti jenkki resepteissä näkyy maitolasi johon cookie dipataan ennen nauttimista ja olen itsekkin sitä koulukuntaa. Kun reseptejä selasin, niitäkin oli rutosti erillaisia mutta yleisin tekijä jota käytettiin oli suklaa hiput murskatun suklaan sijaan. Nimittäin kun suklaa on valmiiksi hippuina se pysyy hiukan paremmin muodossaan sulaessa.

Sen sijaan että taikinassani olisi ollut kaakao jauhetta, halusin nimenomaan keksin joka on muuten vaalea mutta siellä täällä dalmatialaisen tavoin olisi pisteitä suklaasta. Kun pohtii suomalaisia raaka-aineita ja cookieta, mietin että missä kaikki mässäily kaurakeksit on? niistähän saisi samalla tavalla super herkkua jota replikoitaisiin ympärimaailmaa, jos porukka tekisi siitä vain ilmiön. Oletko samaa mieltä? Kaikesta huolimatta, alla olisi helpotettu resepti suklaa cookieista jotka taatusti onnistuu ja maistuu.

cookie resepti

Suklaa cookiet

1 dl sokeri
1dl fariini sokeri
1dl voi
1tl suola
1 kanamuna
1tl vanilja
2dl vehnäjauho
1rl leivinjauho
1dl suklaata paloina

Yhdistä ensin voi, suola ja sokerit. Lisää sitten kanamuna ja vanilja, ja vaahdota kunnes semi kuohkeaa. Lisää sitten siivilän läpi jauhot, leivinjauhe ja nostele sekaisin. Lisää vielä suklaa ja nostele pikkuisen.
Nosta taikina kylmään ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, ota taikina kylmästä ja ota siitä noin 2-3 rkl paloja muotoile ne palloiksi. Laita yhdelle uunipelille noin 8-10 palloa väljäästi ja paista 10-14 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Nämä cookiet kuuluu olla pikkuisen raakoja keskeltä, näin ne on kaikista herkullisimmillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?