Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppo spelttipita | Erilainen päivällinen

pitaleipä resepti

Kun yhdistetään samaan annokseen kiven päällä kypsennetty pitaleipä, lämpöistä karitsavarrasta, salaattia ja tilli-sinappikastiketta, voinen sanoa olevani aika tyytyväinen. Kokonaisuus vaikuttaa melko työläältä, mutta oikeastaan tämän aterian valmistukseen meni noin 45 minuuttia, eli ei ihan mahdottomasti.

Pitaleivän valmistus kotona on kohtuullisen helppoa. Ohjeita on monenlaisia, mutta itse vamistan eräänlaista pikaversiota, jossa tarvitaan ainoastaan jauhoja, nestettä ja ruokasoodaa. Jauhoina käytin tällä kertaa spelttijauhoja ja nesteenä kauramaitoa. Pitat onnistuvat ihan tavallisistakin vehnäjauhoista ja vedestä, mutta näillä aineksilla kuitenkin leipäsistä tuli omasta mielestäni oikein makoisia.

Onnistuakseen pitaleipä vaatii todella kuuman uunin, jolloin leivän sisällä oleva ilma saa aikaiseksi kuplan leivän sisään. Käyttämällä uunin sisällä paistokiveä, pitaleipä kypsyy tasaisemmin ja pysyy paistamisen jälkeen lämpimänä. Samalla lopputuloksesta tulee astetta maukkaampi ja rapeampi. Jos mietit mistä näitä kiviä saa, tulikiven myymälässä kannattaa käydä visiitillä.

pitaleipä resepti

[left]

Spelttipita

Tarvitset:
2 osaa spelttijauhoja
1 osa vettä tai kaurajuomaa
ripaus ruokasoodaa
suolaa
oliiviöljyä

Valmista näin:
Vaivaa kaikki ainekset keskenään sitkoisaksi taikinaksi ja peitä liinalla hetkeksi. Nosta paistokivi uuniin ja laita kuumenemaan yli 200 asteeseen.

Tee taikinasta pieniä palloja ja taputtele littanoiksi leipäsiksi.

Nosta leipäset uuniin kuuman kiven päälle kypsymään ja ne ovat valmiita aivan 10 minuutissa – riippuen uunin ja kiven lämpötilasta.

Nosta pitat uunista ja anna niiden hetki jäähtyä ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Täytteiden reseptit löytyvät aiemmista postauksista:
Karitsavartaat
Tilli-sinappikastike

[/left]

[right]

Nopsat pitaleipäset 😂 Life happens 🍞

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

pita ohje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?