Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Skandinaavinen bistro Krog 16

Kävin muutaman viikko sitten lounaalla Krog 16 -ravintolassa ja siinä ohessa varailin pöytää illalliselle ystävänpäiväksi. Ravintola oli itse asiassa juuri ystävänpäivänä ensimmäistä kertaa auki illalla. Vasta avatuissa ravintoloissa on usein haasteita ensimmäisinä iltoina, mutta menimme silti avoin mielin ja uteliaina maistelemaan ravintolan antimia.

Krog 16

Sijainti: Munkkisaarenkatu 16, Helsinki
Hinta: à la carte alkuruoat 11 €, pääruoat 26-32 €, jälkiruoat 9 €

Krog 16 on kaunis ravintola ja avokeittiöön näkee kurkistella kokkien puuhastelua. Ravintolasalissa on hyvin tunnelmallista, toisaalta, valaistusta olisin ehkä kaivannut aavistuksen lisää, jotta annosten värit olisivat erottuneet selvemmin, mutta tunnelman puolesta tämä toimi hyvin.

Ensimmäisenä iltana tarjolla oli kolmen ruokalajin menu, jossa sai vaihtoehdoista valita mieluisen alku-, pää- ja jälkiruoan. Koska olimme kahdestaan liikkeellä, tilasimme molemmat eri annoksia. Lähdimme liikkeelle cocktaililla ja viinilasillisella.

Alkuruoaksi tullut tartarpihvi oli mallisuoritus. Useampi komponentti tuotti lisäarvoa ja odotuksemme tulevia ruokia kohtaan kasvoivat. Vastaavasti talossa graavattu lohi sesongin vihanneksilla oli tartariin nähden hyvä, mutta huomattavasti yksinkertaisempi.

Pääruuaksi minulle tuli petit tenderiä ja avopuolisolle turskaa. Näistä annoksista turska oli äärimmäisen ruokaisa eikä avovaimo ihan kaikkea jaksanut syödä, vaikka makumaailma oli varsin onnistunut. Petit tenderissä oli loistava kypsyys ja hitusen pelkistetympi esillepano verrattuna turskaan. Tosin liha-annos oli myös sitä tasoa joka ylittää keskiverron monissa keskustaravintoloissa.

Jälkiruoaksi nautiskelimme crème brûléen ja suklaafondantin. Näistä pidemmän korren veti ehdottomasti suklaafondant, joka oli täyteläisen suklainen ja sopivasti valuva. Crème brûléekin oli hyvä, mutta ehkä jopa liian herkkä makumaailmaltaan. Se olisi voinut mielestäni olla ronskimpi, jotta viimeinen vaikutelma ravintolasta jää varmasti mieleen.

Kehittetävää

Voiveitsi puuttui, mutta voihan pääruokaveitsellä sen leivän voidella. Meille selvennettiin, että veitset on tilattu, mutta ne eivät ehtineet saapua tähän iltaan.
Todella hienoa ruokaa, ehkä jopa liiankin hienoa bistro-henkiseen ravintolaan?

Kehuttavaa

Maut olivat kohdallaan ja ruoka oli erittäin hyvin tähän päivään päivitettyä.
Hintaluokka on alueeseen nähden kohtuullinen.
Jos ensimmäisenä iltana kaikki menee näin nappiin, niin miten hyvä meno on puolen vuoden kuluttua? Vaikuttaa siis todella lupaavalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?