Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Sicapelle | lounasta Porvoossa

sicapelle blogi

Porvoo on yksi Suomen suosikkikaupungeistani. Tunnelmallisuus ja hyvä valikoima laadukkaita ravintoloita ihan lyhyen matkan päässä kotoa houkuttelee varsinkin kesäisin. Kesäisessä Porvoossa ei voi välttyä kulinaristisilta elämyksiltä, ja pääsin jälleen todistamaan tätä eräänä paahteisen aurinkoisena lauantaina. Tarkoituksena oli nauttia lounasta Porvoossa ystäväpariskunnan kanssa ja sen jälkeen käydä heidän luonaan Pornaisissa.

Sicapelle 
Sijainti: Kirkkotori 3
Hinta: 3 ruokalajin lounas 39 €

[left]

sicapelle arvio

[/left]

[right]

porvoon paras ravintola

[/right]

Olin kuullut kehuja Sicapelle-ravintolasta ja nyt helteessä sen varjostettu terassi houkutteli jäämään. Terassi oli puolillaan kun saavuimme ja kysyimme sisältä saakka pöytiinohjausta, mutta saimme kuitenkin itse valita pöydän. Hetken arvoimme pidemmän ja lyhyemmän menun välillä ja päädyimme kolmen ruokalajin lounaskokonaisuuteen.

Alkuruoka oli perunalettu hauenmädillä, lehtikaalilla ja kermaviilillä. Näin kala-allergisena, minulle ei tullut hauen mätiä vaan fermentoituja pihlajanmarjoja. Annoksessa oli ehkä himpun liian kova suola, mutta muuten aivan loistavat maut. Talon leipä oli kaikkea muuta kuin tavallinen. Juureen leivottu leipä muistutti paljon aiempia hyvien ravintoloiden kokemuksia.

[left]

Pääruoka oli muulla seurueella kuhamureketta uusilla perunoilla ja minulla varhaisporkkanarisottoa. Kuha-annos oli koollisesti pääruuan kokoluokkaa ja ruskeavoikastike sen kanssa kruunasi annoksen. Risotto oli ehkä aavistuksen liian pieni pääruoaksi. Maut olivat balanssissa ja rakenteita täydensi kuivatettu porkkana sekä yrtit.

Jälkiruuaksi tuli kuusen makuista jäätelöä, mustikoita ja eräänlaista granitea. Tässä jälkiruuassa tuoreiden kotimaisten metsämustikoiden purutuntuma teki koko annoksen. En ollutkaan vielä tänä kesänä ehtinyt syödä tuoreita metsämustikoita ja kyllähän ne ovat jokaisen keräämiseen kulutetun minuutin arvoisia. Mautkaan eivät jättäneet kylmäksi, tosin tarjoilija mainitsi, että kuusenkerkkiä olisi kerätty edellisellä viikolla, mikä ei voi pitää paikkaansa tähän aikaan vuodesta.

Kehitettävää

Risotto oli aavistuksen liian pieni lounasmenun pääruoaksi.
Odotimme tarjoilijaa hyvän tovin, ennen kuin saimme juotavaa ja tilattua ruoat. Lievästi jäi myös harmittamaan se, että juuri jälkeemme saapunut seurue huomioitiin ennen meitä.

Kehuttavaa

Mainio sijainti aivan Porvoon tuomiokirkon kupeessa. Osittain varjostettu iso terassi houkutteli selvästi muitakin lounastajia.
Ruoka oli kiinnostavaa, maut olivat aika selkeitä ja raaka-aineet suomalaisia ja skandinaavisia.

[/left]

[right]

porvoo ravintolat

[/right]

sicapelle arvostelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?