Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

se tulisempi murusoosi – Kaurajauhis iskee jälleen

Tein jo kertaalleen tosi simppelin soosin murusta #muruhaaste:tta varten mutta tällä kertaa oli ajatus tehdä jotain etnisempää tuunatulla maulla. Lähdin liikkeelle kaivamalla kaapistani kaikkea mitä en ole vähään aikaan käyttänyt. Kokonaiset sarviapilan ja kuminan siemenet tulivat oisit sivuun, samoin fastfood messuilta nappaamani sevanin harissaa ja tietenkin coppalan tomaatti murska. Tein aikanaan itseasiassa vertailun mutti sekä coppola tomaattimurskien välillä, joten voit haluta vilkaista senkin ja Sevanin osa varmasti muistaa gluteenittomasta pizzasta.

Tämän sooosin kohdalla halusin lähtökohdaksi maun joka ehkä hiukan muistuttaisi butter chickeniä mutta tietenkin ilmiselvällä erolla. lisäkkeeksi sopisi tietenkin riisi tai vaikka pehmoinen naan/chapati leipä mutta kaapini notkui perunoita ja porkkanaa joten niillä mentiin.

Näin aterian jälkeeen edessä oli 2 tunnin sali ja uinti sessio joten ruuan todellinen tarkoitus pääsi testii. Nälkä pysyi poissa treenien ajan ilman että alkuun olisi kuitenkaan ollut ähkyä niinkuin olisi voinut helposti kuvitella. murusta saa siis todella nälkää pitävän kokonaisuuden, kunhan siitä tekee tarpeeksi maukasta.

Tulinen murusoosi

1pkt elovena murua
1/2 tuubia harissaa
1prk kermaa
1prk tomaattimurskaa
3rkl mausteita (kumina, fenkoli, jeera, anis, sarviapila )
2-3rkl laadukasta oliiviöljyä
1 sipuli
1/3pnt persiljaa tai korianteria

Lorauta pannulle öljyä ja  paista siinä kuorittu pilkottu sipuli. lisää sitten mausteet ja harissa, paistele hetki ja lisää vielä muru. Laita sitten joukkoon loput ainekset ja anna kiehahtaa. Laske lämpötila ja anna kokonaisuuden kiehua hiljalleen 10-15min. Leikkaa sillä välin yrtit pieneksi ja aivan lopussa lisää joukkoon. Maista onko suola kohdallaan ja tarjoile haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?