Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Se mausteinen Kaurajauhiskasvispaistos

kaurajauhis reseptit

Yhteistyössä: Elovehna

Olen nyt viimeaikoina tehnyt kohtuullisen paljon Intialaisia kotiruokia mutta tällä viikolla ajattelin yhdistää tähän tekemiseen kotimaisen kasviproteiini valmisteen, kaurajauhiksen. Yleisesti pidän kasvisruuasta ilman kaupallisia lisäyksiä mutta kun kyse kasviproteiinista, joka tavallaan sopii mausteisen ruuan seuraksi, niin on sillä paikkansa reseptiikassani.

Mausteet kasvispaistokseen? yleisesti aloitan kaikki kasvispaistokset sillä että pannulle tulee ensin öljyä ja kokonaisia mausteita kuten jeeraa ja aswainia. Tämän jälkeen paistetaan vahvan makuiset komponentit, eli inkivääri, chili ja sipuli, jonka jälkeen lisätään jauhetut mausteet. Tämän jälkeen voidaan lisätä loput vihannekset ja paistella matalemmassa lämmössä, mieluiten kannen kera. Tavallaan kasvikset hautuu paistumisen sijaan ja mutta kehittyvät entisestään. Vasta viimeisien minuuttien aikana joukkoon voi lisätä kaurajauhiksen, jonka jälkeen on hyvä sekoittaa. Tämän tyyppisen mausteisen pläjäyksen seurana sopisi tietenkin raitakastike, raastetulla kurkulla. Voiko tämä olla monimutkaisin kasvispaistos mistä olet kuullut? luulen että kyllä.

Kaurajauhiskasvis paistos

Tarvitset
2 paprikaa
1 sipuli
4 perunaa
1/2 kukkakaali
4cm inkivääriä
1 chili
4rkl öljyä
1rkl kokonaisia mausteita (2 neilikka, 1 kardemumma, 1tl jeeraa)
2rkl jauhettuna mausteita (kurkumaa, chiliä, pippuria, suolaa)
1/2ps Elovehna kaurajauhista

Valmista näin
Aloita pesemällä/ käsittelemällä vihannekset ja leikkaamalla ne pieniksi. Lisää pannulle öljy ja paista siinä ensin kokonaiset mausteet, jonka jälkeen lisää inkiväärin, chili ja sipuli. pasta hetki ja lisää sitten mausteet ja vihannekset. hetken kuluttua lisää tippa nestettä ja kansi päälle. Anna hautua n. 20 min. Lisää joukkoon aivan lopussa kaurajauhis, herneet ja kuumenna vielä hetki. Tarkista sitten maku.

Tarjoile tämä annos esimerkiksi raita kastikkeen kera, joka syntyy yksinkertaisesti lisäämällä paahdettua jeeraa, raastettua kurkkua ja suolaa täysrasvaisen jogurtin sekaan. Jos et tarjoa raitaa tämän ruuan seurassa, lisää kavsispaistoksen joukkoon hiukan sitruunan mehua, niin saat maut pehmennettyä.

Hyvää ruokahalua!

kaurajauhiskasvispaistos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?