Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Savubroileri-sandwich | Laatua leipomosta

Leivällä on erityinen paikka sydämessäni – onhan tuoreessa, tuoksuvassa leivässä jotain aivan vastustamatonta! Leivän leipomisessa on myös oma taikansa. Kun saa pidettyä juuren hengissä, kasvatettua sitä ja leivottua siitä rapeakuorisen, täydellisen leivän, on onnistumisen tunne taattu. Työvaiheita priiman leivän leipomisessa on tosin valitettavasti paljon ja se vie aikaa. Siksi en pane lainkaan pahakseni, jos joskus saan käsiini laadukasta leipomon leipää. Olisi mahtavaa, jos Suomeen saataisiin kunnon leipomokulttuuria, kuten monissa Euroopan maissa, joissa leipä tyypillisesti haetaan leipomoista eikä marketista.

Sain blogin kautta Kanniston Leipomolta upean pehmeää focacciaa. Ajattelin valmistaa siitä ja edellispäivänä savustamastani broilerista sandwitchin. Focaccia oli kuitenkin sen verran maukasta ihan sellaisenaankin, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa, että vaati todellista itsehillintää olla syömästä kaikkea yhdeltä istumalta 😀

Savustetun broilerin lisäksi leivän täytteeksi tuli raikasta piparjuurikastiketta, BBQ-majoneesia, marinoitua punasipulia ja kurkkua sekä pari paistettua kananmunaa tuomaan lisää ruokaisuutta. Toki focaccian voisi täyttää monilla muillakin täytteillä, ja parhaimmillaan se on silloin, kun jääkaapista saa käytettyä kaikkea sellaista pois, mitä muuten ei ehkä tulisi käytettyä.!

kanniston leipomo

[left]

Täytetty jätti foccacia

Tarvitset:
1 Kanniston Leipomon foccacia*
1 savustettu broilerin rintafilee
1 pieni sipunasipuli
1/2 kurkkua
2 kananmunaa
Poppamiehen BBQ-majoneesia*
piparjuurikastiketta
suolaa, sokeria, etikkaa
chilijauhetta maun mukaan

Valmista näin:
Leikkaa leipä leveyssuunnassa halki. Levitä BBQ-majoneesia ja piparjuurikastiketta pohjaan ja kanteen.

Laita valurauta- tai hiiliteräspannulle paistumaan kaksi kananmunaa. Leikkaa kypsä broilerin rintafilee ohuelti ja asettele pohjan päälle.Puristele kurkkuihin ripaus suolaa sekä sokeria ja nostele sitten kurkkusiivuja broilerin päälle.

Kuori, viipaloi punasipuli, lisää tilkka etikkaa ja ripaus sokeria, jonka jälkeen alipaineista vakuumikoneella. Jos sinulla ei ole vakuumikonetta, niin marinoi sipulit etukäteen.

Lisää vielä paistetut kananmunat ja marinoitu sipuli leivälle, mausta halutessasi chilijauheella ja laita kansi päälle.

Ennen tarjoilua, leikkaa täytetty leipä neljään osaan.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Kanniston leipomo

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?