Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Saunailta kavereiden kanssa ja tortillat

Saunailta ruokaa

Saunailta ruokaa

[left]

Tortillat mielletään suht helppona, nopeana ja rentona kotiruokana ja juuri siksi tässä postauksessa syvennytään erään saunaillan sapuskoihin. Kyllä, minulla on kavereita ja aika-ajoin vietetään perinteisiä rientoja, joiden yhteyteen on tullut yhä vahvemmin ruoka. Tällä kertaa olen siis vieraassa keittiössä, mutta siitä huolimatta ruoka oli vallan mainiota. Pallottelimme ajatusta, että tekisimme kunnon pihvit, mutta sitten lopulta päädyimme tortilloihin, koska pihville tarvitaan tietenkin kunnon lautaset veitset sekä haarukat, puhumattakaan äärimmäisen hyvin raakakypsyneestä lihasta, jota ei Prismasta saanut.

Iltamme alkaa yleensä kaupassa käynnillä ja löysimme lähimarketista petit tenderiä ja muita laadukkaita raaka-aineita parempiin tortilloihin. Salaisena mausteena tämän aterian onnistumisessa toimi poppamiehen All for One rub-mausteseos, jolla lihat maustettiin. Eihän siinä ole hirveästi järkeä, että ostetaan viittä eri maustetta pienissä pusseissa yhtä kokkauskertaa varten. Tietenkin kasviksilla on oma roolinsa ja tällä kertaa siihen valikoitui kesäkurpitsaa ja paprikaa.

Koska makea sipulikin näytti kaupassa kohtuullisen hyvältä ja kaikki tarvittava löytyi, niin miksei vaikka marinoisi sitä hiukan 🙂 Kun kyse on makeasta sipulista, ei marinointiin tarvita muuta kuin laadukasta etikkaa ja ripauksen suolaa. Tavallisen sipulin marinointiin täytyy lisätä myös sokeria, jotta marinoitu sipuli maistuisi muullekin kuin kitkerälle.

Erillaisen ”tsatsikin” tein ihan kurkusta, valkosipulista, tillistä, smetanasta, suolasta ja oliiviöljystä. Myös hiukan mustapippuria iskettiin joukkoon, koska muu herrasväki niin tykkää siitä. Kaupan valmista salsaa tuunasin tuoreella korianterilla. Gin tonic ei tarvitse myöskään kummosia ohjeita. Käytännössä lasiin iskettiin muutama iso jääpala ja kohtuullinen loraus Artic Giniä, sitten loraus tonic wateria ja pari puolukkaa. Tässä olisi voinut hyvin käyttää karpaloita tai mustikoitakin, mutta puolukoita löytyi ennestään niin niihin päädyttiin.

Koska lihat eivät olleet missään kastikkeissa, pysyi kokonaisuus sopivan kuivana tortillan kanssa tarjottavaksi, vaikka toki vähän sormille valuikin. Ensi kerralla kun kokataan kavereiden kanssa, suuremmassa roolissa tulee olemaan oluet ja niiden kevyt vertailu. Kerro toki kommenttikentässä mitä olutta sinä suosittelet perinteiseen illanviettoon?

[/left]

[right]

[/right]

Saunaillan tortillat

Tarvitset:
1 petit tender n. 500 g
3 broilerin rintafilettä
4 rkl Poppamiehen All for One -rubia
aitoa oliiviöljyä paistoon

1 kesäkurpitsa
1 paprika
sormisuolaa

Valmista näin:
Poista petit tenderin pinnasta kalvot. Hiero broiskuihin sekä petit tenderille maustetta pintaan. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paista kunnon väri lihoihin. Rubi suorastaan paranee, kun se pääsee pannun kanssa kosketukseen.

Poista sisus paprikasta ja kesäkurpitsasta, leikkaa siivuiksi ja paista sekin kuumassa öljyssä.

Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja nosta koko komeus uuniin 190-200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Nosta sitten pintaan folio ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja halutessa ripottele hiukan sormisuolaa pintaan.

Kokosimme hiljalleen illan edestessä aina pari tortillavenettä kerralla, jotta liha pysyi sovivan lämpimänä. Villi ajatus kävi myös, että olisimme paahtaneet tortillakuoret saunassa, mutta lopulta viisainta oli käyttää uunia, kun sillä syntyy huomattavasti vähemmän sotkua 😀

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?