Yleensä blogissa esittelemäni mielenkiintoiset tuotteet tai yritykset ovat sellaisia, jotka olen itse löytänyt ja ottanut yhteyttä. Toisinaan käy kuitenkin niin, että minuun otetaan yhteyttä blogiyhteistyökuvioihin liittyen. Muutama viikko sitten Instagramin kautta minua lähestyi suomalainen mikroyrttejä tuottava firma, SanGo. En ollut ennen kuullutkaan SanGosta, mutta ajatus tässä aivan lähellä Espoossa tuotetuista mikroyrteistä kiehtoi. Pian itse yrittäjä olikin ovella yrttilaatikon kanssa.
Mitkä mikroyrtit?
Mikroyrteillä tarkoitetaan yleensä nuoria vihannesten versoja. Ne saavat kasvaa ituja hiukan pidemmälle niin, että niihin kehittyvät pienet lehdet. Mikroyrtit ovat käsittääkseni saaneet alkunsa ammattikeittiöistä, joissa niitä käytetään tuomaan näyttävyyttä ja makua annoksiin. Jos nykyään laittaa leikattua persiljaa valmiin ruuan päälle, saattaa se tuntua hiukan kasarilta.
Mikroyrttejä voi käyttää salaatin joukossa, koristeena, yrttiöljyssä tai esimerkiksi kasvishyytelössä. Ne ovat myös todella ravintorikkaita ja siksipä niitä pidetään terveellisinä ilman että ne maistuvat liian terveellisiltä. Yleensä verson kasvaessa siihen muodostuu myös kitkerää makua, mutta mikroyrteissä on kasvisten makua ilman kitkeryyttä.
Mikroyrttien kasvatus kestää vain pari viikkoa. SanGolla on esimerkiksi parsakaalin, punakaalin ja retiisin pienen pieniä versoja ja niitä myydään Ruohonjuuressa. Vink vink, ravintoloihin SanGo myy myös isompia yrttilaatikoita.
Olen viimeaikoina tykästynyt tacoihin ja mikroyrtit sopivat niiden kanssa mainiosti. Koska kaipasin jotain kevyttä ja kasvispohjaista, niin kokonaisuudesta tuli vegaaninen ja vieläpä gluteeniton. Moni saattaa ihmetellä, miten tacot ovat gluteenittomia, mutta Tortilas La Familian aidot maissi tortillat ovat.
[left]
Tuunattu paputahna
Tarvitset:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tlk kikherneitä
2 rkl maapähkinävoita
2-3 rkl olutta
suolaa, oliiviöljyä
Valmista näin:
Laita kattilaan viipaloitu sipuli ja paistele hetki oliiviöljyssä. Lisää siivilöidyt kikherneet ja olut. Anna kiehahtaa hetki ja lisää sitten loput ainekset ja poraa sauvasekoittimella tahnaksi. Nosta lämmöltä ja tarkista maku.
Kurkku-kaalisalaatti
Tarvitset:
1/5 savojinkaalista
6 pientä maustekurkkua
1 puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
oliiviöljyä
tilliä maun mukaan
Valmista näin:
Leikkaa pieneksi kaali ja kurkut. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja puristele. Lisää sitten loput ainekset ja sekoita.
Maukkaasti paistetut veget
Tarvitset:
1 parsakaalin nuput
1 makea sipuli
1 rkl Poppamiehen habaneromurskaa*
laadukas oliiviöljyä
suolaa
Valmista näin:
Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä kuumaksi ja paista siinä ensin kaunis väri parsakaalin pintaan. Viipaloi makea sipuli ja lisää joukkoon.
Kun kaikki on napakan kypsää, lisää ripaus suolaa ja habaneromurskaa. Nosta lämmöltä, sekoita ja tarjoile.
Lopuksi ei tarvinnut muuta kuin paahtaa muutama maissitortilla lämpöiseksi, viimeistelyyn SanGon microyrttejä ja kokonaisuus oli valmis. SanGon Microyrtit toivat tähän annokseen raikkautta chilin ja paahteisuuden seuraksi.
*Tuotteet saatu blogin kautta
Yhteistyössä: SanGo
[/left]
[right]
Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu
[/right]