Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Rusinakuivakakku | Maukas kahvipöydän koristaja

rusinakuivakakku

Kahvipöytä on ehkäpä yksi maukkainmista lapsuuden muistoistani. Kahvileipää oli aina tarjolla ja vieläpä useampaa sorttia. Erityisesti hunajalla, rusinoilla ja liköörillä maustettu kuivakakku tulee usein mieleen, jonka takia kyseistä kakkua ajattelin tehdä.  kurpitsakakku ja siruunakakku löytyy myös blogistani, joten voit haluta vilkaista nekin.

Likööriä taikinaan? samalla tavalla kuin voisit lisätä mitä tahansa makusiirappia taikinaan, tilkka likööri tuo omanlaisen makunsa ilman liiallista makeutta. Kun yhdistetään liköörin  makumaailmaan vielä rusinoita ja hunajaa, voi kokonaisuudesta saada hiukan glamuurin fiiliksen.

Hunajalla sokeria parempaa lopputulos? Periaatteessa juuri näin. Sokeri on vain makeutta ilman mitään mitään ylimääräistä. Hunaja on puolestaa huomattavasti tyyriimpää mutta myös maullisesti parempaa. Vaikka hunajan terveys hyödyt katoavat oitis sitä kuumennettaessa, jää siihin silti sen maku kokonaisuudessaan. Hunaja myös vaahtoutuu täysin samalla tavalla kuin sokeri kanamunien tai voin kera, joten teknisiä haasteita ei pitäisi olla.

[left]

Rusinakuivakakku

2 kananmunaa
100g voita
1dl hunajaa
3-4dl jauhoja
2-3rkl likööriä
1dl rusinoita
2dl kahvia
1tl vaniljaa
1tl leivinjauhetta

Kiehauta kahvi ja kaada se rusinoiden päälle. Vaahdota voi sekä hunaja. Lisää munat yksitellen jatkuvasti vaahdottaen.
lisää sitten jauhot, leivinjauhe, vanilja, likööri. Siivilöi rusinat ja lisää nekin taikinan joukkoon. Pysäytä yleiskone ja anna taikinan hetki seistä. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada siihen taikina. Paista kakkua 180 c 40-50min.

Anna kakun hetki jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoile esimerkiksi osana kahvipöytää.

[/left]

[right]

kuivakakku resepti

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?