Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurtin parhaat ravintolat

Yhteistyössä: The German National Tourist Board 

Frankfurt

[left]

Edellisessä matkapostauksessa kerroin vähän Frankfurtin tunnelmia ja vinkkejä kaupunkiin matkaavalle. Ilman sen kummempia höpinöitä, mennään tällä kertaa asiaan, eli ravintoloihin. Frankfurtissa ravintoloiden kirjo on valtava. Löytyy kaikkea kalliiden näköalaravintoloiden, fine dine -ravintoloiden, jokilaivaravintoloiden, etnisten, trendikkäiden ja klassisten ravintoloiden väliltä. Tässä alla on listattuna parhaat ravintolalöytöni Frankfurtissa:

Fame Sandwich

Main-joen eteläpuolella Schweizer-kadun varrella ja sen ympäristössä on paljon ravintoloita. Niihin kuuluu myös Fame Sandwich (Wallstraße 10), jonka nimestä voi päätellä tarjottavan tuotteen. Talossa tehty jäätee, uniikit täytteet ja erikoisemmat lisäkkeet olivat juuri sitä, mitä täältä sai. Hintaluokkakin oli koko reissumme matalimpia ja asiakaspalvelu vilpittömintä pitkään aikaan. Henkilökunta ei puhunut kovin hyvää englantia, mutta heiltä saimme monia hyviä ideoita ja vinkkejä kaupunkiin.

Bizziice

Kun lämpötilat kohoavat 38 asteen tuntumaan, on jäätelötauko jos toinenkin paikallaan. Sänkkäreiden jälkeen ei onneksi tarvitse kävellä montaa askelta, kun saman kadun kulmassa tulee vastaan Bizziice (Wallstraße 26). Kyseessä on uniikki jäätelöbaari, josta löytyy laaja kirjo luomojäätelöä niin vegaanisena kuin tavallisenakin. Jäätelöpallon hinta on vaivaiset 1,6 € verrattuna Suomen ryöstöhintoihin. Jonotimme vähän aikaa, kun saavuimme, ja lähtiessä uusi jono oli jo muodostunut ovelle. Ehkä se kertoo jotain paikan suosiosta.

[/left]

[right]

Frankfurtin parhaat ravintolat

[/right]

[left]

[/left]

[right]

Heimat

Hienompia iltaravintoloita löysimme matkan aikana myös, mutta monissa hinnat olivat melko korkeita. Silti Frankfurtissa on vähemmän Michelin-tähden saaneita ravintoloita kuin vaikkapa Hampurissa. Niin tai näin, lueskelimme ravintola-arvosteluja ja silmiimme osui moneen otteeseen Heimat (Berliner Str. 70). Ravintolaa suositteli myös erään toisen ravintolan työntekijä. Menimme ilman pöytävarausta paikalle ja saimme onneksi pöydän. Heimat sijaitsee aika vilkkaan kadun varrella, joten terassi ei ollut ehkä kaikkein viihtyisin. Muuten tunnelma oli kuitenkin kohdallaan. Ravintolan sisäänkäynniltä näkyy suoraan keittiöön, jossa annokset valmistetaan. Ruoka on tyyliltään jopa hieman avantgardistista eurooppalaista, mutta silti erittäin maukasta.

Fletcher’s Better Burgers

Matkamme aikana törmäsimme pariinkin laadukkaaseen burgeriketjuun. Fletcher’s Better Burgers (Katharinenpforte 6) on yksi näistä. Hampparit ovat tavanomaista kiskaburgeria tasokkaampia. Juomavalikoimaan kuuluu huomattavasti isompi kirjo tuotteita kuin suomessa, ja taas jäätee on vahvasti esillä.

Jamy’s Burger

Vertailun vuoksi, testasimme toisenkin burgeriravintolan, Jamy’s Burgerin (Neue Kräme 14-16). Jonoa oli kassalle koko ajan ja odotimme annostamme 20 minuuttia. Odotus kuitenkin palkittiin yhdellä maukkaimmista vegeburgereista koskaan. Laadullisesti tämä voittaa mielestäni Fletcher’sin, mutta ei vedä vertoja Hampurin tarjonnalle.

[/right]

Frankfurtin parhaat ravintolat

Cafe Laumer

Skippasimme kerran hotelliaamiaisen ja talsimme sen sijaan muutaman suosituksen saattelemana Cafe Laumeriin (Bockenheimer Landstraße 67). Tämä kauniissa huvilatyylisessä talossa sijaitseva kahvila on täynnä tunnelmaa. Viihtyisimmät pöydät ovat ulkona kahvilan terassilla tai sisäpihalla, jossa saattoi melkein unohtaa olevansa pilvenpiirtäjien ympäröimänä. Sisällä kahvilassa puolestaan on tiski täynnä kakkuja ja leivoksia. Me otimme kerrosvadilla aamiaiskokonaisuuden, josta löytyi kaikki perinteisen aamiaisen ainekset. Lisäksi herkuttelimme jättiläismäisellä kakkupalalla. Kakku oli perinteinen Frankfurt Crown Cake, joka kuulemani mukaan on luotu 1700 -luvulla kuvastamaan kruunua kirsikka-jalokivineen. Eikai aamupala voi tämän juhlallisempi olla.

Jos suunnittelet kaupunkimatkaa Saksaan, käy lukaisemassa myös aiemmat postaukset:
Ruokamatkalla Saksassa | Hampuri
Ruokamatkalla Saksassa | Hampurin parhaat ravintolat
Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurt

[left]

[/left]

[right]

Frankfurt Crown Cake

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?