Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurt

Yhteistyössä: The German National Tourist Board 

frankfurt matkakohde

Hampurista matkamme jatkui Frankfurt am Mainiin. Otimme heti aamutuimaan junan, jolla kesti vaihdon kanssa Hampurista Frankfurtiin noin 3-4 tuntia. Junaverkosto Saksassa on todella kattava ja koimme, että junalla Saksan sisällä matkustaminen oli helppoa. Junalla matkaavan kannattaa ladata kännykkään DB Navigator -niminen appi, jolla voi seurata oman junan saapumis- ja lähtöaikaa sekä tarkistaa laiturin, välipysäkit ja muut tiedot.

[left]

Frankfurtin nähtävyydet

Pilvenpiirtäjiä, luksusliikkeitä ja kansainvälisiä yritysjättejä. Frankfurt on käytännössä yksi Saksan isoimmista bisneskeskittymistä. Siitä huolimatta etäisyydet keskustan alueella ovat melko lyhyitä ja paikasta toiseen pääsee helposti kävellen. Joka neljäs vastaantulija omaa muun kuin Saksan kansalaisuuden, bisnesmatkailusta johtuen.

Kuten Hampurissa, Frankfurtinkin vanhakaupunki tuhoutui lähes täysin toisessa maailmansodassa, mutta osa siitä säilyi ja on uudelleenrakennettu. Vanhakaupunki eli Römerberg, saa hetkeksi unohtamaan, missä onkaan. Mutta kun nostaa katseensa koristeellisista pastellivärisistä taloista, siintää taustalla korkealle kohoavat tornitalot. Parhaiten kiiltäviä pilvenpiirtäjiä pääsee ihailemaan Main-joen eteläpuolelta. Jos taas tykkää katsella maisemia ylhäältä käsin, pääsee Main Toweriin jopa 200 metrin korkeuteen pientä pääsymaksua vastaan.

[/left]

[right]

frankfurtin nähtävyydet

[/right]

[left]

frankfurt ravintolat

[/left]

[right]

Ruokamatkailijan tärpit

Kauppahalli Kleinmarkthalle, aivan vanhan kaupungin vieressä, on ruokamatkailijan paratiisi. Tuoretta ja laadukasta tavaraa on pakattu tiiviisti ja siististi pieniin myyntipisteisiin. Täältä voi hankkia myös pientä naposteltavaa vaikka välipalaksi tai tuliaisiksi. Hallin toisessa kerroksessa on myös pieniä ravintoloita, joissa voi pistäytyä lounaalle nälän yllättäessä.

Paikallisista tuotteista omenaviini eli aplfelwein lienee tunnetuin. Jos omenaviini tai klassinen saksalainen ruoka houkuttaa, kannattaa ottaa suunnaksi Main-joen eteläpuolella Schweizer-katu, jonka molemmin puolin on runsaasti ravintolavaihetoehtoja. Sen sijaan Main-joen pohjoispuolella Berger-kadun varrella on erityisen paljon nuorekkaampia ja etnisiä ravintoloita sekä drinkkibaareja. Vanhankaupungin lähistöille ja Berliner-kadun ympäristöön on myös keskittynyt mielenkiintoisia ravintoloita ja baareja.

[/right]

[left]

Yöpyminen

Vilkkaan työmatkailun vuoksi Frankfurtin hotellitarjonta on kattava – ja toisaalta myös melko tyyris. Me yövyimme Jumeirah-hotellissa, joka vaikutti huippumodernilta verrattuna muihin hotellikokemuksiini. Meillä oli huone 23. kerroksessa, joka tällaiselle suomalaiselle pulliaiselle tuntui melko jännittävältä, vaikkei ehkä rakennuksen mittakaavassa ollutkaan niin kovin korkealla. Hauskana yksityiskohtana, hotellin katolla on oma mehiläistarha, josta kerätään hunajaa niin hotellin aamiaiselle kuin spa-hoitoihinkin. Jos tämä ei ole luksusta, niin ei sitten mikään!

Seuraavassa postauksessa paneudutaan syvemmin Frankfurtin parhaisiin ravintolalöytöihin, joten pysyhän kuulolla 🙂

[/left]

[right] jumeirah hotel arvio

[/right]

5 vastausta

 1. Itse en ole vielä Frankfurtissa käynyt, muualla Saksassa reissannut paljonkin. Kiva lukea vinkkejä sinne (ja myös tuo aikaisempi Hampuri postaus), itseäni kiinnostavat kohteet kumpikin. 🙂 Ja ravintolavinkit aina tarpeen. Kummasta itse pidit enemmän?

  1. Moikka Kaura,

   Ehdottomasti Hampuri oli parempi ravintola kaupunki vaikka ei näistä kumpikaan ole iha yhtä mukava kuin munchen/ Baijeri. Saksan vanhat kaupungit on jotenki poikkeuksellisen mukavan näköisiä vaikka jokseenkin harvinaisia. Paljon minulla vielä käymättä, onko jotain paikkaa jota puolestaan sinä suosittelet? Otan minäkin vinkkejä vastaan 🙂

   1. Hyvä tietää, Hampurista olen kuullut muiltakin suosituksia. 🙂
    Yhdyn mielipiteeseesi Etelä-Saksan viehättävyydestä. Itse olen asunut Münchenissä vuoden, ja kaupunkina niin kotoisa (vaikka kolmen isoimman joukossa onkin), kaunis ja siisti. Ruokatarjonta on erittäin hyvä, löytyy joka makuun sopivaa. Suosittelen myös ihanaa Garmisch-Partenkircheniä, niin kaunis kohde esimerkiksi talvella laskettelupaikkana. 🙂

 2. Näitä Saksan matkakertomuksia on tosi mukava lukea. Olen käynyt sekä Hampurissa että Frankfurtissa talvella, joulumarkkinoiden aikaan. Frankfurt oli mielestäni yllättävän pieni kaupunki. Hampurissa oli ”pakko” maistaa Labskaus-nimistä ruokaa ja käydä kalamarkkinoilla, sunnuntaiaamuna klo 7 😊 Kolmena kesänä olen ollut autolomalla Baijerin ja Tirolin alueilla. Etelän pikkukaupungit ovat viehättäviä ja nähtävää löytyy paljon. Monissa paikoissa olen käynyt syömässä panimoravintolaissa (Brauerei), ne ovat jotenkin niin paikallisia. Innolla odotan jatkoa tähän matkakertomukseen.

  1. Moikka Tarja,
   Sinäpä vasta Saksan matkaaja oletkin 🙂
   Näin jälkeenpäin pohdittuna, on siellä saksassa niin suunnattomasti nähtävää ja ehdottomasti pitäisi vielä useampaan kertaan käydä jotta saisi vieläkin laajemman käsityksen kokonaisuudestaan. Nuo Brauerei pitää käydä vilkaisee ja jatkoa on tulossa matkakertomukseeni!

   Ystävällisin terveisin
   Alexander Trivedi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?