Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ristikkopiiras ja jalapenorelissi | Vanhan keittiön viimeinen matka

Tässä taitaa olla viimeinen juttu, jossa vanha keittiöni vilahtaa. Kun keittiöremontti oli alkamassa, piti edellisenä iltana kokata kaikki mahdollinen kaapista pois, jottei sinne jäisi mitään turhaa odottelemaan.

Otin pakkasesta voitaikinaa ja jääkaapista hapankaalia. Violeteista porkkanoista tuli loistava relissi jalopenon, sipulin, etikan ja sokerin kera. Samoin sinapin rippeet, kanamunat ja muutama Poppamiehen tulisemman soosin pohjat päätyivät tähän kaalipiirakkaan.

Tavallaan olisi vain helppo heittää kaikki herkästi pilaantuva pois remontin jaloista ja syödä ulkona, mutta luonteeni ei sitä sallinut sitä ja siksi kokkasin vanhassa keittiössä niin pitkään, kunnes suurinpiirtein alettiin purkuhommiin.

[left]

Ristikkopiirakka

Tarvitset:
2 levyä voitaikinaa
400 g hapankaalia
2 sipulia
1 dl sinappia
3 kananmunaa
hyvää oliiviöljyä
1 rkl Poppamiehen savuchiliä*
1 rkl Poppamiehen jalapenomurskaa*
yrttejä pieneksi naputettuna

Valmista näin:
Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota se oliiviöljyssä. Purista osa hapankaalin nesteestä pois ja lisää pannulle paistumaan. Nosta sitten sipuli ja hapankaali kulhoon ja lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita.

Levitä ensimmäinen voitaikinalevy uunivuoan pohjalle ja painele tiiviiksi reunoja myöten. Kaada hapankaalimassa piirakkapohjan päälle. Leikkaa toinen voitaikinalevy suikaleiksi ja koristele niillä ristikon muotoinen kuvio piirakan pintaan. Viimeistele nigellan tai vaikka seesaminsiemenillä. Paista piirakkaa 175 asteessa 45 minuuttia, puolessa välissä kääntäen. Vanha uunini paistoi hiukan epätasaisesti.

Jalapenorelissi

Tarvitset:
5 jalapenoa
1 violetti porkkana
2 punasipulia
2 rkl sinapinsiemeniä
3 rkl vaalea balsamicoa
3 rkl timjamihunajaa
1 dl valkoviiniä

Valmista näin:
Leikkaa pieneksi sipulit, jalapenot ja porkkana. Laita kattilaan kaikki muut ainekset ja keittele hetki kokoon. Lisää sitten vasta kasvikset joukkoon ja keitä vain hetken ajan. Nosta lämmöltä ja anna täysin jäähtyä. Lopputuloksena relissi on raikasta ja maukasta.

Vanhan keitiöni tarina jatkuu, kaverini otti siitä suurimman osan ja asentaa sitä parhaillaan jollekkin tutavalleen 😀

[/left]

[right]

Tämän keittiön viimeinen matka 😂 #aamen

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

ristikko piirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?