Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ribsit ja varhaiskaali -> helpot grilliruuat

Helppo ribs resepti

Yhteistyössä: poppamies & Prisma

Kesä lähestyy ja niin myös grillikausi. Tässä resepti nostan helppoutta yksinkertaisuuden rinnalla.

Tässä reseptissä haluan jälleen korostaa ribsien esikypsennyksen merkitystä. Joko paahda matalassa lämmössä folion alla, hauduta sous vide pussissa tai keitä suolatussa vedessä. Tämän jälkeen anna ribsin jäähtyä ennen viimeistely joka tapahtuu tietenkin grillissä.

Lisäkkeenä löytyy varhaiskaalia joka voi olla osalle hyvinkin tuntematon raaka-aine. En ikinä arvaa kuinka pehmoista raikasta siitä tulee grillattuna ennenkuin kokeilet. Itseasiassa kuvissa oleva kaali on hiukan liian valeaa -> se olisi voinut olla paljon tummempaa eikä se maistuisi palaneelle vaikka siltä näyttäisi. Mausteet? itseasiassa öljytipalla ja suolalla saa paremman lopputulokse mutta tässä kokeilin ihan semmoisenaan kaalin grillausta joka onnistui kohtuullisen hyvin.

Savuista aiolia? juuri näin -> näin herkullinen ateria on itseasiassa todella vähä rasvainen joten haluat varmistaa ettei grillattu ruoka olisi mautonta saaatikka rasvatonta. Savuinen valkosipulimajoneesi tuo tässä maun lisäksi rasvaisuutta ja erityisesti kaali maku muuttui hiukan coleslaw tyyppiseksi. Kuten alussa mainitsen, tässä haluan korostaa minimalistisuutta jotta osataan valmistaa ne raaka-aineet mitä on 100%.

Vaikka olenkin tehnyt poppamiehen kanssa yhteistyötä, ei tässä reseptistä ole minulle mitään maksettu. Yksinkertaisenkin grilliruuan seuraksi sopii tasokas viini joka on tällä kertaa gato negro, nine lives reserve. Tuhti bbq kastike taittuu astetta savuisemmaksi tämän viinin seurassa.

disclaimers: Kaasugrilli on tuoteyhteistyö prismalta ja poppamies tuotteet luonnollisesti poppamieheltä. Jos katseesi nappasi sinisen paitani, se on jack and jonesilta hankittu aikanaan.

Helpot ribsit ja varhaiskaali

3 ribsiä (hauduta sous videssä kypsäksi tai keitä 30-40min suolatussa vedessä)
6rkl poppamies smoky hicory soosia
1 varhaiskaali
6rkl poppamies savuaiolia

Nosta ribsit ensin rasva puoli alaspäin griliin. Lohkoa varhaiskaali ja nosta sekin grilliin. Pidin grillin alkuun kuumana ja kun lisäsin lihan ja kaalin, laskin lämmön puoleen ja laitin kannen kiinni. 15 min kuluttua, käännä lihat ja kaali. Anna taas kypsyä 15 min jonka jälkeen sivele bbq kastiketta ribsien päälle. Voit nostaa myös grilliä lämpöä siltä osin missä varhaiskaali on. Rypytä pala leivinpaperia jonka päälle kokoat grillatut ainekset. Viimeistele vielä muutamalla tipalla savuista aiolia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?