Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintola Penelope ja arvonta

penelope drinkit

[left]

Olen viime aikoina yrittänyt keskittää ravintoloissa ravaamisen perjantai-illoiksi, jotta kokemukseni olisi kuin muillakin, jotka käyvät ulkona usein. Ruuan laatu on myös näin koettuna lähempänä todellista keskiarvoaan, kun ravintolassa on sopivasti vilskettä.

Tämänkertainen iltaravintola on Helsingin Mikonkadulla sijaitseva Penelope, jossa olin käynyt aiemmin vain lehdistölounaalla. Kuulin kuitenkin Penelopesta paljon kehuja ja eräs tunnettu kokkikin vinkkasi, että ravintolassa kannattaisi käydä ihan pidemmänkin kaavan mukaan syömässä. Pressitilaisuudet eivät aina nimittäin anna ihan realistista kuvaa siitä, millaista ruoka tai tunnelmaa ravintolassa oikeasti on ihan normaalina iltana. Tästä syystä päätin, että mennään syömään ja katsotaan millainen paikka on kyseessä.

Ravintola sijaitsee aivan Rautatientorin läheisyydessä. Tästä ei siis sijainti enään paljoa parane. Toisaalta, joskus keskeinen sijainti voi myös olla huono asia, korkeat vuokrahinnat saattavat puskea ruokatuotteen laatua alaspäin, kun tavoitellaan suurta volyymiä. Onneksi tästä ei kuitenkaan tarvinnut olla nyt huolissaan. Saimme myös istua ehkä parhaaseen paikkaan ravintolassa, eli tiskin eteen, josta näkee esteettä annosten valmistuksen ja voi samalla myös jutustella kokkien kanssa.

[/left]

[right]

penelope blinit

[/right]

[left]

penelope ankankoipi confit

[/left]

[right]

Ruokalista on aika laaja, ja koostuu monista pienemmistä annoksista. Osa annoksista sopii myös jaettavaksi, jos haluaa maistella useamman annoksen. Pyysimme lopulta tarjoilijaa suosittelemaan hyvää kokonaisuutta ja aika iso setti siitä tulikin maisteltavaksi. Otimme myös alkuun drinkit, jotka olivat vähintäänkin värikkäät. Minulle passionhedelmän makunen tujaus ja daamille vihreää mojiton kaltaista mocktailia.

Annoksia tuli jos jonkinlaisia mutta tässä poimintoina mielestäni parhaat. Jättikatkarapu ja aioli oli suorastaan makuhermoja salpaavaa. Itse pidän äyriäisistä, kun ne tarjotaan panssarinsa kera, näin niissä säilyy maku ja kosteus paremmin. Bliniannos oli myös tehty modernimmaksi kuin voisi alkuun odottaa. Blinit olivat kuten perinteiset suomalaiset blinit, eli pulleita ja lisäkkeissä löytyi muunmuassa rouhittua kananmunaa, joka oli aivan loistavaa näin kala-allergisen mieleen.

Ankankoipi oli juuri niin kostea kuin pitääkin ja sen kanssa lisäkeperunat ja juustoiset paahdetut parsakaalit erinomaiset. Ankan pinnassa oli myös tavallisesta poiketen puffattua couscousia, joka tuo kivaa rakennetta muuten pehmeään annokseen.

[/right]

Jälkiruoaksi otimme omenacrumblea ja suklaamoussea. Näiden seurassa oli arkea kohottavaa suolakinuskia, joka oli tietenkin hyvää, mainitsematta vaniljajäätelöä.

Kaikenkaikkiaan hyvää, mutkatonta ja rentoa ruokaa, jossa mennään maku edellä. Suosittelen!

scampi ja aioli

Arvonta! (arvonta  on päättynyt, Onnea Sirkka-liisa -> arpaonni suosi sinua. Kiitos teille kaikille osallistujille !) 

Positiivisen kokemuksen päätteeksi voin ilolla kertoa, että yksi teistä onnekkaista voi voittaa illallisen kahdelle. Kommentoi alle kenen kanssa haluaisit syömään tähän ravintolaan ja olet mukana arvonnassa. Arvonta päättyy ensiviikon torstaina, jolloin suoritan arvonnan 🙂  Koska haluan kunnioittaa ravintolan elettä arvonnan suhteen, käy ihmeessä  tykkäämässä ravintola Penelopen fb-sivuista.

Tässä vielä muutama kuva ensimmäisestä visiitistä

[left]

[/left]

[right]

[/right]

43 vastausta

 1. Kuulostaa niin loistavalta tilaisuudelta päästä syömään tosi hyvään paikkaan (leikkauksesta toipuva käsi saisi ainakin yhden vapaa päivän ruuanlaitossa) ja mieheni kanssa lähtisin tänne.

 2. Mukana! Ihanan ulkomaisen poikaystävän kanssa mentäisiin. Olisi kiva näyttää hänelle, että Suomesta saa poikkeuksellisen hyvää ruokaa hyvään hintaan. 🙂

 3. Kyllä kai sitä vois miehen kanssa käydä, se kun ei ole koskaan missään näinkään fiinissä raflassa syönyt. Joten mukana arvonnassa!! 😁🍲

 4. Vaimoni kanssa lähden antautumaan kokkien vieteltäväksi, joko sinun avusuksella tai ilman. Varaa baaritiski 🙂

 5. Pienen lapsen vanhemmat kaipaisivat nyt vapaailtaa & erinomaista ruokaa – Penelopen menu olisi niin makuumme. Hienot kuvat!

  1. arpanoppa ei katso taustaa tai tarvetta vaan silmälukua mutta uskon että äidit ja isät kaipaavat hemmottelua jos joskus 🙂

 6. Heippa 😊 upea sivusto sinulla ja kilpailuun liittyen veisin äitini nauttimaan ruoasta tullessaan Helsinkiin keskusuomesta.

 7. Ystävän veisin syömään. Olisipahan hyvä syy tulla taas Hesassa piipahtaan, jos sattuisi ilmainen illallinen kohdalle 😀

 8. Kuulostaa erittäin hyvältä paikalta! Veisin syömään ystäväni Hannan, se olisi samalla kiva tapa juhlistaa meidän kahta vuotta ystävinä 🙂

 9. Haluaisin viedä avovaimoni nauttimaan ihanaa ruokaa. Tiedän että hän on kiinnostunut kyseisten keittiömestareiden teoksista.

 10. Mun hyvän ystävän Jennin kanssa. Muutenkin nähdään viikottain, ja me kaivattaisiin juuri tällaista piristystä. 🙂

 11. Haluaisin mennä syömään tyttäreni kanssa, joka ahkeroi pääsykokeita varten opiskelupaikan saamiseksi kevään yliopistohaussa. Tulisi piristävä pieni breikki ja hetkeksi muuta ajateltavaa suorittamisen sijaan.

 12. Ei hitsi, vasta nyt löysin blogisi ja jäin kuolaamaan näitä ihania ruokakuvia! Kieltämättä Penelopeen tekisi nyt mieli, on ihan uusi tuttavuus. Veisin varmaankin äitini syömään kerrankin ulkona ja paremmassa paikassa.

 13. Näyttää niiin herkulliselta! Lähtisin syömään äidin kanssa. Hän kaipaa nyt hemmottelua ja ajatukset pois arjesta ja sairauksista! 🙂

 14. Kiitos kaikille osallistujille, arvonta on päättynyt. Arpaonni suosi tällä kertaa Sirkka-Liisaa , saat sähköpostia lähiaikoina 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?