Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintola Eevert

suomi design ravintola

Viimeaikoina tuntuu siltä, että suomalaisuus ja suomalainen tuotanto on alkanut entistä vahvemmin näkyä ravintoloissa. Ehkäpä 100-vuotis juhlavuoden jälkimainingeissa? Niin tai näin, on mukavaa, että kansainvälisten ruokatrendien lisäksi arvostetaan myös kotimaisuutta.

Kesän muiden kiireiden takia on ravintoloissa käyminen viimeaikoina jäänyt vähemmälle, mutta pari viikkoa sitten kävin pitkästä aikaa illallistamassa ulkona. Illallispaikkana oli tällä kertaa Ratakadulla sijaitseva Ravintola Eevert.

Restaurant Eevert
Sijainti: Ratakatu 9, Helsinki
Hinna: 5 ruokalajia 59€

Eevertistä tekee erityisen ravintolan ainutlaatuinen miljöö. Alvar Aallon suunnittelemassa, 1952 valmistuneessa rakennuksessa sijaitseva Eevert on pullollaan suomalaista designia, rakennuksen arvoon ja ilmeeseen sopien. Monet kalusteet ovat kunnostettuja keräilykappaleita, mutta mukana on myös uudempaa tuotantoa, niin kattauksessa, kalusteissa kuin valaistuksessakin. Erityisesti designharrastajalle ravintolassa riittää silmäniloa.

Suomalaisuus näkyy myös ruoassa, ja annoksissa onkin käytetty paljon suomalaisia raaka-aineita. Tyylillisesti skandinaavista, perinteitä kunnioittaen. Perinteistä kertoo mm. ravintolan vaalima leipäjuuri, joka on säilynyt hengissä jopa 80 vuoden takaa. Tällä juurella leivotaan yhä. Me söimme viiden ruokalajin menun, listalla on myös neljän ja kuuden ruokalajin menu, kasvismenu sekä tietysti à la carte.

ravintola eevert arvostelu

Parsaa, mansikkaa ja samppanjaa, kuulostaa aika klassiselta? Annos oli raikas ja sesongin mukainen, vaikkakin parsan paras kausi on jo ehkä vähän ohi. Tässä raaka-aineet olivat kuitenkin laadukkaat ja sointuivat hyvin yhteen. Samppanja maistui annoksessa hyvin vienosti.

eevert review

[left]

finnish restaurant

[/left]

[right]

turisti ravintola

[/right]

Tartar peurasta sekä graavattu nieriä. Trendiannos tartar oli hiotun makuinen ja lisäkkeissä oli selkeää käsityötä. Kala-annoksen nieriä olisi ollut tavallisesti siikaa, mutta siikaa ei ollut nyt saatavilla. Nieriä oli kuitenkin valmistettu moitteettomasti ja sopi annoksen muiden makujen kanssa hyvin yhteen.

ravintola punavuori

Naudan flank ja bearnaise-kastiketta. Melko klassista jälleen, mutta flank oli äärimmäisen pehmeää. Tavallisesti naudan flank steak on sitkeämpää, mutta tarjoilija kertoi, että tällä flank valmistetaan sirkulaattorilla, jolloin lihasta tulee todella pehmeää.

[left]

ravintola helsinki

[/left]

[right]

helsingin ravintolat

[/right]

Välissä maisteltiin kotimaista lampaanmaitojuustoa. Jälkiruoasta löytyi mansikoita, kotimaista giniä ja valkosuklaata. Kiinnostavia yhdistelmiä ilman isoja riskejä.

design lamppu

Kehitettävää

Osa menun annoksista ei ollut yhtä säväyttäviä, esimerkiksi:
välijuusto oli hyvänmakuinen, mutta olisi ollut kiva maistella paria erilaista juustoa pienemmissä paloissa.

Kehuttavaa

Ruoka oli raikasta, huolella valmistettua ja kauniisti esillelaitettua. Viiden ruokalajin menusta tuli vatsa täyteen muttei ähkyä.
Suomalaisen designin ystäville ehdottomasti ja myös ulkomaalaisille vieraille tässä voi olla mieleen jäävä kokemus.
Leipä oli äärimmäisen hyvää, vaikka kriiteerini hyvälle leivälle ovat korkeat.

 

Illallisen tarjosi Ravintola Eevert     

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?