Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vegaaninen illallinen Hotel Rantapuistossa

*Yhteistyö Hotel Rantapuisto

Useimmiten lähden Helsingin keskustaan saakka, jos haluan illallistaa ulkona. Blogin myötä olen kuitenkin päässyt tutustumaan myös moniin Itä-Helsingissä tai kokonaan Helsingin ulkopuolella sijaitseviin ravintoloihin. Aina ei siis tarvitsekaan lähteä kauas hyvän ruoan perässä.

Pari viikkoa sitten pääsin maistelemaan Hotel Rantapuiston ravintolan vegaanisen menun. Olen joskus kauan sitten käynyt Rantapuistossa, mutta sen jälkeen on niin hotel kuin ravintolankin puolella on tehty paljon uudistuksia. Vegaaninen menu kuulosti myös freshiltä tuulahdukselta, joten odotin illallista uteliaana.

Ravintola Rantapuisto
Sijainti:  Furuborginkatu 3, Helsinki
Hinta: vegaanimenu 44 €

Hotel Rantapuisto sijaitsee Vuosaaressa aivan merenrannan läheisyydessä. Rakennus henkii 60-luvun arkkitehtuuria ja myös sisustuksessa on säilytetty aikakauden tyyliä, moderniin yhdistettynä. Ravintola Rantapuisto sijaitsee hotel

ensimmäisen kerroksen siivessä. Myös ravintolasali on varsin näyttävä, 120-asiakaspaikkaa, tunnelmallinen takka sekä lattiasta kattoon ulottuvat isot ikkunat, joista aukeaa huikea näkymä merelle. Kesäaikaan ravintolalla on käytössä myös terassi, mutta koska Suomen kesäsää ei tällä kertaa lämmittänyt, nautiskelimme ruoasta ja maisemasta sisällä.

Alkuruoaksi saimme tuoreista herneistä valmistettua lämmintä hernesosekeittoa. Kauniin värinen keitto oli todella tuoreen ja raikkaan makuista, mielestäni vegaanisen menun vahvin annos. Alkuruoaksi keitto oli ehkä hiukan liian iso. Keiton seuraksi olisi hyvin sopinut myös leipä.

Pääruoka koostui paistetusta tofusta ja vihanneksista. Tofun pinnassa oli hyvät mausteet ja romescokastike teki hyvin terää. Annosta koristi myös kaunis tuille. Pääruoka olisi ehkä kaivannut lisää rakenteita esimerkiksi paahdetuista pähkinöistä, mutta maullisesti kelpo vegaaninen annos. Annoksessa oli myös käytetty porkkanaa, mutta näin uuden porkkanasadon aikaan kannattaa kauniita naattiporkkanoita hyödyntää.

Jälkiruoaksi nautimme vieä raakakakkua marjoilla. Raakakakun rakenne oli pehmoinen ja hiukan kinuskiin viittava. Mansikoista löytyi pientä marinoinnin jälkeä ja sitruunamelissakin sopi annokseen hyvin. Suklaan lisäksi kakussa maistui banaani, mutta ei kuitenkaan kookosrasva, joka usein raakakakuissa saattaa maistua läpi liikaakin.

Kehitettävää

Alkuruoka voisi olla himpun verran pienempi. Pääruoassa puolestaan kauden vihannekset, esimerkiksi porkkanat naatteineen, toisivat kesäisyyttä.
Ravintola sijaitsee rakennuksen siivessä. Näkyvä kyltitys tai opastus ravintolan sijainnista ulkona ja hotellin sisääntuloaulassa nopeuttaisi ravintolan löytämistä.

Kehuttavaa

Ravintolassa on hienosti huomioitu aikakauden trendit tarjoamalla täysin vegaaninen menu.
Hyvä vaihtoehto Itä-Helsingissä asuville keskustan sijaan.
Ravintolan miljöö ja tunnelma loivat hyvät puitteet illalliselle. Isoista ikkunoista aukeaa mahtava merinäköala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?