Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Raikas omenamocktail kevään juhliin

raikas omenamocktail

Näin kesän lähestyessä ja sään lämmetessä, juomien kulutuskin kasvaa. Sain tästä ajatuksen tehdä yksinkertaisen reseptin helpolle mocktailille, eli alkoholittomalle juomasekoitukselle. Avovaimoni ei juo alkoholia, ja tilaakin usein ravintolassa mocktaileja. Olen siinä samalla itsekin maistanut, ja välillä on kyllä käynyt niin, että alkoholiton juoma on vienyt voiton perinteisistä verrokeistaan. Mocktaileja löytyy nykyään melkein jokaisesta siistimmästä kuppilasta, kun toteuttamista varten ei tarvita juuri muuta, kuin samoja tarvikkeita, joita ennestään baarista löytyy.

Jos kotona haluaa valmistaa vaikkapa juhliin raikkaan mocktailin, ei aineksia tarvita edes montaa. Joskus tosiaan yksinkertainen toimii parhaiten. Käytin tässä reseptissä Raikastamon luomumehua, jotka ovat maultaan melko vahvoja ja sopivat siksi hyvin juomasekoituksiinkin. Kuplivaa soodavettä ja jäämursketta sekaan, niin raikkaus on kuumanakin päivänä taattu 🙂

Koristeet ovat yleisesti mielestäni pientä haaskausta, mutta jos ne voi oikeasti helposti syödä, niin mikäs siinä. Koska käytän tämänkertaisessa juomasekoituksessa omenamehua, omenaviipaleet korostavat kokonaisuutta. Suosin vielä erityisesti hapanta omenaa, koska se tummuu hitaammin sekä tuo omanlaisensa kirpeän tuoksun.

[left]

Raikas omenamocktail

Tarvitset:
1 dl Raikastamon omenamehua*
1 dl hiilihappovettä
1 dl jääpaloja
4-5 viipaletta hapanta omenaa

Valmista näin:
Laita lasin pohjalle jäät sekä omenamehua, lisää soodavesi ja sekoita. Leikkaa omenaviipaleisiin pieni lovi ja laita ne lasin reunaan. Tämän mocktailin voi tarjota pillillä tai ilman.

Jos kaipaat monimutkaisempaa lopputulosta, uuta mehun sekaan kokonainen kanelitanko päivää ennen ja saa tanko sopii myös juoman koristeluun. Mehua voisi keittää kokoon kanelitangon kanssa, mutta silloin osa mehun raikkaudesta voi kadota, mutta kokeile toki sitä mitä itsestäsi tuntuu parhaalta.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

 

[/right]

omenamocktail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?