Muistelen tehneeni tänne blogiin muutamankin kerran tiramisua mutta ajattelin tehdä siitä pienen muunnelman käyttäen rahkaa. Siksipä päätin vähän vertailla kaupan rahkoja, mikä soveltuisi tähän parhaiten.

Kun oikein tarkasti katsoo, kaupan valikoimissa on erittäin runsas tarjonta eri rahkoja ja niitä löytyy bulkkihintaisista premiumiin. Tietenkin rasvaisempi rahka on huomattavasti maukkaampaa kuin rasvaton mutta vertailen tässä makua ja suutuntumaa. Se mikä valikoituu ”sopivaksi”päätyy alla olevaan reseptiin.

Otin mukaan nyt kolme erillaista jotka ovat Valion, Rainbown, Ehrmannin ja Maitokolmion (fit). Jo olettamatta rainbow oli edullisin (paras hinta-laatu suhde) mutta sanoisin että maullisesti paras oli hintavin eli Valio. Fit ja Ehrman olivat periaatteessa välimaastoa pienillä eriolla. Toki näistä fit oli hyvin lähellä valion laatua mutta hintakin oli samalla tasolla.

Jotta tässä jälkiruuassa olisi makua vaikka alkoholi ja kananmunat puuttuvat, päätin iskeä joukkoon kunnon hunajaa ja vaniljaa. Eihän tämä ole enään mikään tiramisu mutta juuri siksi kutsun sitä rahkamisuksi 🙂

Rahkamisu

1prk mascarpone
1prk rahkaa
50g hunajaa
1tl vaniljaa

1ps saviordi keksejä (mathilde vicenci)
2dl kahvia
0,5-1dl kaakaojauhetta

Aloita laittamalla kahvi tippumaan. Yhdistä sitten kulhossa rahka, mascarpone, hunaja ja vanilja. kaada sitten kahvia laakeaan astiaan ja dippaa siinä saviordi keksejä. Levitä vuuan pohjalle puolet kekseistä ja lisää sitten noin puolet rahka massasta. Ripottele sitten päälle siivilän kautta kaakaota ja kokoa vielä toinen kerros.

Tarjoile tätä rahkamisua suoraan tai voit myös pakastaa sen. Toki, jätä silloin viimeinen kaakao kerros pois ja lisää se vasta tarjoillessa.

Joka tapauksessa, hyvää joulua ja mukavia pyhiä 🙂

Share:

2 Comments

 1. Minna Malmbäck
  23.12.2019 / 23:42

  Hyvää Joulua ❤️
  Kiitos tästä ideasta, toimisikohan tämä joillakin muilla kuin kekseillä ? Jokin vähähiilihydraattinen 🤔 vaihtoehto uuden vuoden aaton jälkiruokaa suunnittelen

  • Alexander
   Kirjoittaja
   31.12.2019 / 00:34

   Moikka Minna,

   VVh meininkiin voisi sopia pähkinät. Toki sitten ollaan jo aika kaukana ”misusta” mutta luulen että se voisi ajaa asiansa 🙂
   Hyvää mennyttä joulua ja tulevaa uutta vuotta!

   yst terv.
   Alexander

Vastaa


Looking for Something?