Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Raakamakkarat | pientuotaja Vantaalta

Raakamakkaroiden kysyntä on viimevuosina ollut kasvussa. Eikä ihmekään, ovathan raakamakkarat yleensä laadukkaampia ja lihapitoisuudeltaan korkeampia kuin esim. lenkkimakkarat.

En ollut aiemmin kuullut, että Vantaalla joku valmistaisi ja myisi raakamakkaroita, kunnes sain näytteeksi Beckely’s makkaroita.  Craig Beckley valmistaa korkealaatuisia raakamakkaroita, joita saa tilattua kotiintoimituksella mm. pääkaupunkiseudulla tai suoraan tehtaalta noudettuna.

Tämän kertaisessa maistelussa oli meksikolaiseen henkeen maustetut raakamakkarat, jotka saivat seurakseen omena-sipulipaistosta ja pöytämausteeksi hiukan mausteseosta.

raakamakkara2

Omena-sipulipaistos

Tarvitset:
2 hapanta omenaa
1 sipuli
1rkl vaaleaa balsamicoa
suolaa

Valmista näin:
Kuori sipuli, leikkaa se ja omena suikaleiksi. Paistele noin viisi minuuttia, lisää basamico ja suola joukkoon. Paistele vielä toiset viitisen minuuttia ja nosta lämmöltä.

Mausteseos

Tarvitset:
1rkl paprikajauhetta
1rkl juustokuminaa
1tl chilijauhetta
1tl valkosipulijauheta
1rkl suolaa
1rkl sokeria

Valmista näin:
Sekoita kaikki ainekset ja käytä paistettavan ruuan seassa tai pöytamausteena.

Päätelmät

Näissä makkaroissa oli makua ja rakennetta hyvin, kehitettävää olisi kuluttajapakkauksen tekemisessä koska sitä ei ole. Siihen nähden, että makkaroiden kilohinta on 15€/kg puhutaan jopa edullisesta laatutuotteesta, jonka voi saada kotiin kuljetettuna niin ravintoloitsija kuin normi pulliainen.

Jos tulevalle grillikaudelle haluaa hyvää vaihtelua perinteisempiin juttuihin, on tässä loistava vaihtoehto.

Raakamakkaran kypsennys
Raakamakkaran voi kypsentää yksinkertaisesti grillissä tai pannulla. Makkaroita paistetaan noin neljä minuuttia per puoli ja annetaan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista lämpöisessä paikassa. Tämä toimii siis about 3 cm halkaisijaltaan oleviin makkaroihin.

Toinen hyvä lisäke olisi hapankaali, se löytyy vuodentakaisesta postauksestani.

raakamakkara3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?