Katselin youtubesta lukuisia kokkaus videoita ja yksi niistä jäi mieleen silkan yksinkertaisuutensa vuoksi. quesadillat ovat yleisesti huippusuosittua katuruokaa etelä amerikassa ja varsin muutamassa muussakin maailman kolkassa mutta onko niitä vaikeita tehdä? jos käytetään valmisteita niin ei mutta jos teet tortilla lätyt itse, voi tekemisen määrä olla melkoinen. Olen joskus testaillut tortilla lättyjen tekoa mutta siihen ryhtyminen vaatii aika hyvää rutiinia ja kokemusta että saa kohtuullisen laadukkaita lettusia. Samoin kuin kunnon maissijauhon löytäminen jota näihin käytetään voi tuottaa suurta tuskaa. Tiesithän että tortillat ovat alkuun ollut maissipohjaisia lettuja ja vasta teollistumisen myötä vehnäpohjaiset letut ilmestyivät markkinoille. Koska olen viime aikoina syönyt aika paljon jauhelihaa ja kanaa niin tämä resepti on nyt vaiheeksi kasvisruokaa ja täyteessä on käytetty proteiinina muru kaurajauhista. jos tykkäät tämän tyyppisistä ruuista voit haluta tsekata tämän saunailta tortilla jutun.
quesadillat
1ps murukaurajauhista
1 sipuli
1 porkkana
1pkt tortilla lettuja
1/3prk tomaattikastiketta
1rkl cajun tai grillimaustetta
1ps juustoraastetta
paistoon voita ja öljyä
Paista ensin tilkassa öljyä sipulit ja porkkana, lisää sitten muru joukkoon. Paistele hetki ja lisää tomaattimurska ja mausteet. Nosta lämmöltä ja anna seistä. levitä täytettä sitten noin parin ruokalusikan verran yhdelle puolelle tortillaa. Lisää tämän päälle juusto ja käännä kaksinkerroin. Nosta kaksin kerroin oleva tortilla pannulle jossa on rasvaa ja paista se siinä. Leikaa ennen tarjoilua paloiksi.
cuacamole
2 avocadoa
1/2 punasipulia
1 sitruuna tai lime
2 valkosipulin kynttä
3-4rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
halutessa hiukan pieneksi naputettua tomaattia ja korianteria
Tarkista että avocadot ovat sopivan kypsiä ja leikkaa ne sitten halki ja poista kivi. Kaavi sitten liha kulhoon. Lisää sinne myös pieneksi naputettu punasipuli ja vastaraastettu valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla, sitruksen mehulla ja oliiviöljä. Riko rakenne krouviksi ja nosta kylmään odottamaan tarjoilua. Joukkoon voi myös lisätä korianteria ja tomaattia mutta niitä ei tällä kertaa ollut niin ne jäi välistä.