Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Punaviinipäärynät | Näyttävä klassikko

Punaviinipäärynöitä klassisempaa ja näyttävämpää jälkiruokaa saa hakea. Vaikka pidänkin punaviinipäärynöistä, tulee niitä valmistettua todella harvoin. Nyt kuitenkin näin kaupassa niin pulleita ja hienoja päärynöitä – ja muistin kaapissakin olevan sopivaa punaviiniä – että oli pakko ryhtyä tuumasta toimeen.

Reseptejä tälle ranskalaisklassikolle löytyy useita (tiesitkö muuten, että päärynä on kolmanneksi suosituin hedelmä Ranskassa?), ensimmäiset ohjeet ovat jo 1900-luvun alusta ja silloin jälkiruoka tunnettiin nimellä emännän päärynäkompotti. Yksinkertaistettuna jälkiruoka koostuu punaviinissä sokerin kanssa keitetyistä päärynöistä. Jäähdytetyt päärynät tarjotaan usein jäätelön kanssa.

Leivonnassa conference-lajikkeen päärynät toimivat hyvin, ja niin tässäkin. Ne ovat myös niin kookkaita, että yhdestä päärynästä riittää parhaimmillaan kahdelle. Punaviinillä on tässä toki myös merkitystä. Jos valmistat päärynät todella tunkkaisessa viinissä, on lopputuloskin edellämainitun tyyppistä. Sen takia nuori, hedelmäinen ja raikas punaviini on tässä jälkiruuassa oiva vaihtoehto.

[left]

Punaviinipäärynät

Tarvitset:
4 päärynää
2/3 plo ViNO Rosso by Charles Smith*
1 dl sokeria
Halutessa mausteita (kanelitanko, vanilja, neilikka, pippurit, timjami)

Valmista näin:
Kuori päärynät ja asettele ne kattilaan. Lisää kattilaan myös viini, sokeri sekä haluamasi mausteet ja nosta lämpöä, jotta seos alkaa kiehua.

Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia ja sammuta sitten levy. Päärynät saavat jäähtyä täysin liemessäään, jotta ne niiden maku muuttuu sisältä asti. Voit antaa päärynöiden odottaa jopa seuraavaan päivään.

Ota päärynöiden liemi uuteen kattilaan ja keitä lientä noin puoleen, kunnes se on kevyttä siirappia.

Kun haluat syödä nämä klassiset päärynät, lorauta päälle hiukan punaviinisiirappia. Näiden päärynöiden seuraksi tuli kotitekoista hunaja-oliiviöljyjäätelöä, joka sopi makumaailmaan aivan täydellisesti. Myös jäätelön resepti on tulossa blogiin pian 🙂

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

Traditional dessert are always a good option #redwinepears #vinorosso

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?