Kaiken maailman paketteja tulee postiin lähes viikottain. Yleensä ne liittyvät työhön. Olin kuitenkin tilannut puolisolleni joululahjaksi ns. infinity-ruusuja, jotka vihdoin saapuivat. Noin tunnin reissu postiin ja takaisin ja pakkaset päälle, eli ei ihan niin herkkua kuin voisi kuvitella, mutta tuleepahan oltua raittiissa ulkoilmassa ja vielä valoisaan aikaan päivästä.
Itse tykkään enemmän aitojen ruusujen ulkonäöstä, mutta vaimo näytti tykkäävän näistä kovasti, joten ainakin lahja ilahdutti saajaansa. Postireissun jälkeen oli huutava nälkä ja valmistin lounaaksi perinteiseen tapaan munakaan, jonka seurassa oli makean herkullista Nams-tomaattia sekä tilliä, balsamicoa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Munakkaassa oli, mielenkiintoista kyllä, kaalia. Minulla oli jäänyt edellisestä kotiruuastani kaalia yli, joten hyödynsin sitä parhaani mukaan tässä. Kaalin kohdalla on toki hyvä muistaa, että sen kypsennys vie hetken, eli munakas alkoi sipulin ja kaalin huolellisesta freesauksesta ennen kanamunien lisäilyä. Ja kun kaapista löytyi juustoa, miksei sitten suoraan gratinoisi tätä munakasta? Niinpä.
No tämä ei ehkä ole se tyypillisin kotiruoka, mutta ainakin lohdullinen ja lämmittävä 🙂
Kaali-juustomunakas
Tarvitset:
100 g pala keräkaalia
1 sipuli
3 kananmunaa
loraus kermaa tai maitoa
suolaa
pippuria
voita
juustoa raasteena
Valmista näin:
Viipaloi ohuelti kaali ja sipuli. Laita ne pannulle voin ja mausteiden kera ja paistele rauhassa hetki. Voit tässä välissä valmistaa tilli-tomaattilisäkkeen. Riko sitten kolme kananmunaa lasiin, lorauta joukkoon hiukan kermaa ja sekoita hyvin. Kaada massa pannulle kaalin seuraksi ja anna kypsyää rauhassa. Käännä munakas kaksinkerroin ja raasta päälle juustoa. Nosta pannu uuniin, jossa on grillivastukset ja viimeistele hetkessä. Nosta munakas pannulta lautaselle ja nauti tilli-tomaattilisäkkeen kanssa.
Tilli-tomaattilisäke
Tarvitset:
4 kypsää tomaattia
1/3 pnt tilliä
2 rkl paksua balsamicoa
3 rkl aitoa oliiviöljyä
vastarouhittua mustapippuria
sormisuolaa
Valmista näin:
Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista sisus. Kuutioi tomaatit ja leikkaa tilli kevyesti pienemmäksi. Asettele tarjoiluastiaan tai suoraan lautaselle tomaatit ja tilli ja viimeistele balsamicolla, oliiviöljyllä, pippurilla ja suolalla.