Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pohjoismaiset Michelin-tähdet 2020 – Näin kävi Suomen

*Sain kutsun kyseiseen tilaisuuteen Michelin Guidelta

Näin lukuisissa ravintoloissa ruokailleena ja niistä kirjoittaneena, sain kutsun Pohjoismaisten Michelin-tähtien julkaisutilaisuuteen, joka järjestettiin Norjan Trondheimissä.

Mikä se Michelin-opas olikaan?
Kyse on veljesten Edouardin ja Andren aloittamasta matkaopaasta, joka sai alkunsa vuonna 1889. Alkujaan opas oli ilmainen lehtinen, jota jaettiin huoltoasemilla ja sen tarkoitus oli edistää moottoriajoneuvoilla kulkevien matkoja. Tuolloin autoja oli ranskassa vain noin 3000. Kuitenkin vuoteen 1920 mennessä opaan suosio oli kasvanut jo niin, että sille asetettiin hinta. 1926 lehtiön suosituksiin tuli mukaan tähti ja viisi vuotta myöhemmin tähtiä pystyi saada parhaimmillaan kolme.

2000 luvulla oppaissa on jo mukana 30000 paikkaa ja niitä on myyty jo peräti 30 miljoonaa kappaletta. Nykyään useimmista ravintoloita arvioivista tahoista juuri tätä järjestelmää pidetään luotettavimpana.

Omat kokemukseni Michelin-ravintoloista?
Kaikki omat kokemukseni Michelin-ravintoloista ovat olleet laadukkaita, vaikkakin joissain hintaluokka on varsin korkea. En sanoisi, että kyseessä on niinkään ylihinnoittelu, vaan ennemminkin standardien sanelemaksi hinnaksi. Mielestäni tähtien ei pitäisi olla perusta millekkään ravintolalle, vaan lisä, joka tulee jos se on tullakseen.Michelin-oppaan uudet tähdillä palkitut ravintolat Pohjoismaissa vuonna 2020

Uusia tähtiä jaettiin tilaisuudessa kaikkiaan 11 ravintolalle. Kolmen tähden ravintoloita ovat edelleen Geranium Tanskassa ja Franzén Ruotsissa. Suomeen saatiin myös yksi uusi tähti, jonka nappasi Inari-ravintola Helsingissä. Alla lista vielä kaikista uusista palkituista ravintoloista:

Kaksi tähteä
Alchemist, Tanska
Aloë, Ruotsi
Re-Naa, Norja
Jordnaer, Tanska

Yksi tähti
Etoile, Ruotsi
Omakase by Vladimir Pak, Norja
Dill, Islanti
Bare, Norja
Inari, Suomi
Speilsalen, Norja
Under, Norja

Tässä tuli monta mielenkiintoista paikkaa mainittua, ja varmasti moni ravintola ainakin itselleni menee bucket-listalle. Etenkin Suomen uusi tähtitulokas Inari olisi hyvä käydä testaamassa, eikö vain? Lisäksi tilaisuudessa jaettiin palkintoja kategorioissa ”Sustainability”, ”Service” ja ”Chef Mentor”. Pääpalkinnot menivät Ruotsiin ja Tanskaan.

Sellaisia kuulumisia siis tällä kertaa Trondheimistä. Erittäin mielenkiintoinen tapahtuma ja tunnelma yltyi suorastaan riehakkaaksi, kun tähtiä jaettiin. Nyt ilta jatkuu vielä ruoan parissa – reportteri Alexander siis kuittaa tältä illalta ja jatketaan näistä tunnelmista taas pian!

Lisää ravintoloista ja ruoasta löytyy myös Instastani:
https://www.instagram.com/alexandertrivedi/

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?