0,5l vettä
11-13dl jauhoja
1rkl suolaa
1rkl kuivaa hiivaa
öljyä
yhdistä ensin kolmannes jauhoista, vesi ja hiiva. Vispaa kunnolla sekaisin ja anna seistä noin puolituntia.
(tässä vaiheessa hiivalle annetaan parhaat olosuhteet)
Lisää loput jauhot, suola ja sekoita todella nopeasti sekaisin ja peitä. Anna seistä toiset puolituntia.
(autolyysi, jolloin taikinasta tulee pikkuisen venyvämpää kun neste imeytyy)
Tämän jälkeen voit vaivata koneella jos haluat pienempiä kuplia taikinaan tai jos kaipaat isompia, niin täyttelet taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä ja kohota jälleen, kunnes taikina on noin 1,5 kertainen, tähän menee ehkä 30-40 min. Jaa taikina sitten esimerkiksi kuuteen palloon, Pyöritä palloihin kiinteä pinta ja voit samalla myös hiukan käännellä jos haluat niitä kuplia, öljyä kunnolla pallot ja laita sitten öljyttyyn rasiaan ja sulje kansi.
(isot kuplat vaativat myös että sinulla on käytössä tarpeeksi kuuma paisto menetelmä)
Nosta kylmään ja käytä kun parhaaksi näet. Osa meni minulla samana iltana jolloin jätin taikinan huoneen huoneen lämpöön ja ne mitä söin pitkin viikkoa pidin jääkaapissa.
Teen tyypillisesti peltipizzaa kotiuunissa, josta johtuen valmistan koko taikinan yleiskoneessa ja näin ei synny juuri sotkuakaan.