Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pizza ja sen paras kaveri

para seurustelu olut
pizzalle sopiva olut

Ei ole vain kerta tai kaksi kun on lämmin kesä tai syksy ilta ja muutama huurteinen maistuisi ruuan kera. Otinkin tällä taka-ajatuksella ideaksi yhdistää grillissä tehtyä pizzaa premium oluihin. Itseasiassa, olemme ottaneet tavaksi että viikonloppuisin juomme lavatavaran sijaan niitä hiukan parempia muutaman valikoidun kappaleen. Näin muutaman kuukauden maistelun pohjalta, kontaktoin panimon jonka oluet miellytti eniten, Malmgårdin.

Ennestään muutaman kuukauden takaisista yhteistöistä minulle oli jäänyt kaappiin muutama pakaste pizza raaˋalla pohjalla, joka sai kimmokkeen hakea muutaman pakaste pizzan lisää. Olin itseasiassa hiukan yllättynyt kuinka kattava pakaste pizzojen valikoima on ja mitenkä suurin niiden välinen laatu ero on. Siihen kuitenkaan syvemmin paneudu tällä kertaa.

paras olut pizzalle

Tietenkään salami pizza ei ehkä ole helpoin maullinen kokonaisuus johon yhdistäisi pizzaa mutta olin vakuuttunut että ainakin yksi kuudesta eri oluesta sopisi sen seuraksi. Meillä oli dinkkeliä, red alea, portteria, belgeä, maalaisvehnää ja pilsneriä. Näistä kaikista yllättäen porukkamme suosioon pääsi Malmgårdin dry-hop pilsneri sen hedelmäisyydellä. Tämä olut on myös gluteeniton, joten se tavallaan raikastaa gluteenipitoista ateriaa eli pizzaa. Puolestaan seurustelujuomaksi porukassamme valikoitui Malmgårdin Maalaisvehnä, jonka maku oli hienostuneen perusoluen tyyppinen.

Vaikkei meistä ketään ole koulutettu asiantuntia, on sitä tietoa tullut niin oluthuoneissa kuin ihan ravintoloista. Toisinsanoin oluista saa suomessakin tietoa helposti ja ihan tavallisetkin kuluttajat ovat yhä tietoisempia siitä mitä juovat. Sanoisin että tulevien vuosikymmenien juttu on, että viinien tapaan oluita tullaan vahvemmin yhdistämään ruokaan.

Kannattaa vilkaista myös video tästä happeningistä youtubesta tai instastani 🙂

*Oluet saatu Malmgårdilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?