Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pinaatti-quesadillat ja raikas tomaattisalaatti

Helppous on valttia, ainakin kun keittiöremontti on käynnissä. Tämä juttu on muutaman viikon takaa, ennen kuin uusi keittiöni oli valmis. Tässä käytetty keittiö sai uuden elämän, kun kaverini haki palat ja asensi sen tuttavalleen, kuinka hienoa. Kaapissa oli viimeiset maissilettuset, joista halusin keksiä jotain täyttävää mutta maukasta, ja pääsin aika pitkälle tekemällä linsseistä täytteen tortilloille. Kun pohdin ruokaisuutta, keksin, että juustolla sitä saisi hiukkasen lisää ja yksinkertaisesti raastoin sitä linssimassan seuraksi. Tästä johtuen nimeksi tuli quesadillat, sillä juusto on oleellisen osa niitä.

Tämä kombo olisi ollut muuten aika tylsä, mutta raikkaan vihreää korianteria löytyi kaapista ja mikäs sen parempaa, kuin astetta tuunatumpi tomaattisalaatti tortillojen seurana. Tottakai quesadilloissa pitäisi olla tummempi väri pinnassa, mutta nämä tulikin tehtyä uunissa eikä pannulla kuten yleensä. Jos pidät meksikolaisesta ruuasta, kannattaa lukaista juttuni Tacoja meksikolaiseen tapaan.

quesadillat

[left]

Pinaatti-quesadillat

Tarvitset:
200 g kypsiä linssejä
100 g tuoretta pinaattia
200 g raastettua juustoa
3-4 rkl oliiviöljyä
kuminaa, paprikaa, suolaa
16 maissitortillaa

Valmista näin:
Kuumenna oliiviöljy ja paista siinä mausteet sekä sipuli. Lisää pannulle sitten pinaatti ja linssit. Sekoita hyvin ja riko hiukan linssien rakennetta.

Levitä pellille 8 tortillaa ja annostele keskelle linssimassaa sekä juustoa. Laita kanneksi maissitortilla ja paina yhteen hiukan. Viimeistele vielä lorauksella oliiviöljyä ja laita uuniin paahtumaan 180 asteeseen 10-12 minuutiksi.

Minitomaattisalaatti

Tarvitset:
200 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
1 pnt korianteria
1 punasipuli
2 jalapenoa
2 rkl savuchiliä
hyvää oliiviöljyä, suolaa

Valmista näin:
Leikkaa punasipuli todella pieneksi kuutioksi. Lisää sipulikuutioiden joukkoon oliiviöljy, suola ja savuchili. Leikkaa tomaatit sekä korianteri pieneksi ja lisää sipulin seuraksi. Sekoita ja nosta kylmään. Tarjoile kuten parhaaksi näet.

[/left]

[right]

Pinaattiset quesadillat on kyl jees #ruokaa #mexico #tortillaslafamilia

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?