Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pika calzone – melkein kuin pizzaa

calzone ohje
Pienellä koristelulla nämä calzonet muuttui astetta juhlavemmiksi.

Olen ottanut rutiinikseni tehdä pizzataikinaa kotosalla aina sen verran ison satsin että muutama pallo taikinaa jää kylmäkohoamaan hiukan pidemmäksi aikaa. Minulle pizza voi olla lounasta tai iltapalaa ja sehän syntyy kuitenkin kädenkäänteessä. Tämänkertaisen reseptin kohdalla minulla oli juuri tätä pullavaa pizzataikinaa joka oli saanut muhia viikon ensin. AJattelin että nämähän menisi vaikka ruokaisana välipalana ja sitten muistin että muutama innokas seuraajani oli kysellyt calzonea. Okei, eiköhän kokeiltaisi. Muistan tehneeni calzonea joskus vuosia sitten ja siinä oli äärimmäisen tärkeää sopiva määrä täytettä jotta kaikki kuumenee ja sulaa kunnolla. Tässä kotosalla lähdin liikkelle ihan näppätuntumasta, joten en tiennyt mitä odottaa.

Paistettuja vegejä, tomaattia, juustoa ja salamia, onko tässä avaimet onnistumiseen? Näin uskoin ja syödessä pystyin tämän todentamaan. Itseasiassa, calzoneen sopii täytteeksi vaikka mikä ja odotan sitä hetkeä kun voin kokeilla kanaa ja aurajuustoa tai esim tatteja ja parmesaania. Jos nyt haluaa saada sen askeleen enemmän calzonen nauttimisesta, tarjoile se jonkin dippi soosin kera. Minulla oli jäänyt rucola-sinappimajoneesia edelliseltä päivältä joten se sai kelvata. Näin parin calzonen jälkeen voin todentaa että uudemmankinn kerran tätä söisin.

calzone resepti
Vastapaistetut calzonet ovat vaarallisen houkuttelevia. Ne nimittäin saattaval olla sisältä niin kuumia että tässä on vaara polttaa itsensä jos on varomaton.

Pika calzone

3 palloa pizza taikinaa (noin puolet tästä ohjeesta)
1,5dl tomaattikastiketta (murska, valkosipuli, kuivayrtit, mustapippuri)
2dl juustoa (mozzarella raastetta tai joku ihan tavis)
2dl paistettuja vegejä (esim purjo, herkkusieni, paprika, kirsikkatomaatti)
3-4 viipaletta salamia per calzone (mausteisempi toimii tässä paremmin)
viimeistelyyn timajmia ja oliiviöljyä

Avaa pizza taikina niinkuin normaalisti. Levitä täytteet vain toiselle puolelle pohjaa ja käännä toinen puoli päälle. Painele tai rypytä reunat. Viimeistele muutamalla timjamin lehdellä ja lorauksella oliiviöljyä. Paista uunissa 230 asteessa n. 15-20 minuuttia. Tarjoile ja nauti hyvällä ruokahalulla.

calzone valmistus
esillepano kaikessa yksinkertaisuudessa. Lisäke kastikkeena on rucola-valkosipulimajoneesia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?