Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Piharuokaa helposti – Muru quesadillat

Sain soiton veljeltäni, että pihalla on upouusi grilli ja voitas vähä grillata. Makkaran sijaan mietin jotain muuta helppoa ja ruokaisaa, joka onnistuisi grillissä kuin grillissä. Lopulta Pinterestin ihmeellisessä maailmassa pyörittyäni sain idean quesadilloista.

Minimaalisuus on valttia kun kokataan pihalla tai grillissä, ellei ole kunnon kesäkeittiö käytössä. Salilta tullessani kurvasin Hakunilan S-Marketin kautta ja mukaan lähti kuusi ainesosaa, joista koko ateria syntyi: täysjyvätortillat, papuja, Elovenan Muru kaurajauhis, purkki salsaa, juustoraastetta ja korianteria. Hintaa tälle reissulle tuli 9,90 euroa, joka ei kyllä kovin paljoa ole.

Sitten vain pikapikaa bussilla veljen luo. Veljen lisäksi oli kiva nähdä pitkästä aikaa myös veljenpoikaa, joka on kasvanut huimasti sitten viimenäkemän. Mukana ei ollut tällä kertaa kameraakaan, vaan vain puhelimeni, eli Galaxy Note 9. Olin ensin epävarma, miten kuvaaminen näissä olosuhteissa sujuisi, mutta päätin kuitenkin, että tästä kokkailusta tulee video ja sillä lähdin liikkeelle. Editoin ja kuvasin tämän videon täysin puhelimella eikä hommaan mennyt työmäärällisesti tuntia enempää.

Käytännössä taivasalla kokkailun kuvaaminen on parasta kun on pilvistä, muuten voi olla liikaa valoa. Ainoana työkaluna kaasugrillin seurassa minulla oli pieni veitsi. Sitten vaan grillaamaan!

Muru Quesadillat

Tarvitset:
1 ps Elovena Muru kaurajauhista
1 prk salsaa
1 ps täysjyvätortilloja
1 pnt korianteria
1 prk kypsiä papuja
1 ps juustoraastetta

Valmista näin:
Avaa Murun paketti ja kaada suoraan kaurajauhiksen joukkoon osa salsasta. Sekoita pussin sisältö ja lisää tarvittaessa salsaa. Muru imaisee salsasta maun ja täyte on helppo levittää suoraan pussista tortilloille.

Laita tortillaletut paistumaan grillille. Käännä letut ympäri ja levitä pinnalle juustoa, muru-salsaa, papuja, puolet tuoreesta korianterista ja päälle vielä loput juustosta. Pahvisesta papupurkista saa muuten helposti veden pois, kun tekee purkkiin pari reikää ja antaa veden valua ulos. Näin ei tarvita siivilää, kun ulkona kokkaillaan. Seuraavaksi laita tortillan päälle toinen lettu kanneksi. Sulje grillin kansi ja anna olla pienellä lämmöllä.

Avaa grilli, käännä tortillat ja anna lämmetä vielä kannen alla grillissä hetken. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja nosta lopuksi leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Viimeistele vielä lopulla korianterilla ja halutessa tilkalla aitoa oliiviöljyä.

Näiden tortillojen valmistukseen meni yhteensä primitiivisissä oloissa noin 20 minuuttia, joka sisälti kuvaamisen, joten ainakaan ajan puute ei ole syy jättää kokeilematta 😉  Jos haluat täysin vegaanisia quesadilloja, korvaa juustoraaste vegaanisella valmisteella.

Btw, olen yrittänyt panostaa Youtube-tiliini, joten arvostaisin suuresti jos käyt vaikka vilkaisemassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?