Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pieni perhe kokin naapurista

Moikka! Alexanderin kutsumina jaamme vieraskynäpostauksena kurkistuksen pienen perheemme taaperoarjen syövereihin. Alexander (joka meillä tuttavallisemmin tunnetaan Alex-setänä) on siis toinen Donin isoveljistä, ja samalla myös naapurimme Rajakylän metsän toisella puolella.

Entäs me? Kolmikkomme koostuu meistä vanhemmista Tarusta ja Donista, ja sen lisäksi elämämme ehdottomassa keskiössä vauhtia ylläpitää touhukas 2-vuotias poikamme.
Tällä hetkellä vietämme perhearkea kaikki yhdessä kotona. Doni teki viime syksynä rohkean päätöksen ja jäi hoitovapaalle kotiin, kun itse palasin töihini lentokentälle. Elämä on kuitenkin yllätyksiä täynnä, ja kuten arvata saattaa, työt lentokentällä jäivät toistaiseksi paussille maailmantilanteesta johtuen. Oma koulutukseni sekä työtaustani ovat ravintola- ja matkailualalla, ja nämä kaksi asiaa ovat lähellä sydäntämme myös perheenä.
Doni on niin ikään ravintola-alan konkari baaripuoleen painottuen pyöritettyään yrittäjänä omaa ravintolaa. Beach Vallila, never forget!

Näinä aikoina arjen pyörremyrskyssä meillä päivittäisiä teemoja ovat leikkipuistot & hiekkalaatikot, autojen fanitus, ja ruuanlaiton pähkäily. Minimies on todella reipas maistelemaan uusia ruokia vaikka ei aina paljoa suostuisikaan syömään. Hän on myös jo noin 1,5-vuotiaasta asti ollut innokas apuri keittiössä, niin ruokaostosten purkamisessa kuin leipomisessakin.

Tähän loppuun haluaisin jakaa ohjeen jota meillä on yhdessä tehty monen monta kertaa (välillä ihan vain siksi että saa 15 minuutiksi keksittyä tekemistä seinille hyppivälle taaperolle). Olen ehdottoman samaa mieltä siinä, että lapset kannattaa ottaa aikuisten puuhiin mukaan heti kun osoittavat siihen kiinnostusta. Vaikka seurauksena onkin usein sotkua ja hermoromahduksia. Jo niinkin pieni asia kuin kananmunien rusertaminen rikki pienissä käsissä, tai jauhojen sekoittaminen kulhossa (ja pitkin pöytää), saa heti pikkumiehen silmät loistamaan innosta. Puhumattakaan siitä kun saa lopuksi maistaa itse tekemiään herkkuja.

Minimiehen salamannopeat puolukkamuffinsit
(12kpl)

2 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl juoksevaa rasvaseosta (esim. Oivariini)
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
200g pakastepuolukoita

Vaahdota isossa kulhossa munat ja sokeri. Sekoita toisessa astiassa keskenään muut kuivat aineet. Lisää ne, sekä rasva ja maito munasokerivaahtoon, ja sekoita nuolijalla tai isolla lusikalla. Sekoita joukkoon puolukat ja annostele paperisiin vuokiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20min. Nauti valmiit muffinsit joko salaa yksin keittiön nurkassa, tai yhdessä lapsen/ muun seuran kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?