kka olenkin aika monenlaisia pottusaldeja syönyt, olen vakuuttunut ettei niistä olevia reseptejä boi olla liikaa. Koska suomalaiseen kesään kuuluu makkarat ja gri
llaus, mikset kokeilisi tätä helppoa ja maistuvaa perunasalaattia.
Uudesta perunasta on moneksi? itseasiassa, pidän perunamuusista, murskasta, laatikoista ja monesta muustakin pottu ruuasta vaikka kuorta olisi joukossa. Toki, vain silloin jos kyseessä on uusi pottu eikä varasta peruna. Uusien perunoiden laittamiseen on harvinaisen vahva fiksaatio että ainoa oikea tapa on keittää se suolatussa vedessä tillin kera mutta tämänkin monet osaavat tyriä, jos keitin vedestä uupuu suola tai vettä on aivan liikaa. Kaikesta huolimatta, uskon että jotku teistä uskaltaa kokeilla tätä pottu salaatti ohjetta, jonka olen nimenomaan suunnitellut uusille perunoille jotka ovat maksimissaan golf pallon kokoisia.
1kg uusia perunoita
1prk kermaviiliä
2 kesäsipulia
2-3 suola tai maustekurkkua
3-4rkl sinappia
suolaa, pippuria
Halutessa yrttejä
(rakuuna ja timjami hoiti minulla homman)
Aloita suolaamalla perunoiden keitinvesi ja laittamalla perunat sinne kiehumaan. Keitä perunoita noin 15, kaada vesi pois ja laita kansi päälle. Anna perunoiden kypsyä jälkihöyryissä toiset 15min. Tällä välin viipaloi sipuli ja kuurio suolakurkku. Yhdistä kermaviiliin, sinappia, suola ja pippuri. Pilko sitten kuumat perunat paloiksi, yhdistä niihin sipulit, kurkut ja kermaviili. Sekoita, peitä ja nosta kylmään. Kun peruna salaatti on jäähtynyt, sekoita ja tarjoile. Sen makusi on omassa luokassaan.