Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Perunamunakas | arkiruokien kuningas

perunamunakas resepti

On täällä blogissa ollut jo useampi resepti munakkaalle, mutta halusin silti nostaa tänne myös perunamunakkaan. Tässä voisi nokkelimmat ajatella, että kyseessä on se espanjalainen viritys. Mutta tämä perunamunakas on vähän erilainen. Nimittäin maustan perunat chilillä, kurkumalla ja valkosipulilla, ettei mausta ole ainakaan pulaa.

Miksi juuri chili ja kurkuma? Nämä molemmat mausteet varsinaisesti ”aktivoituvat” kuumennettaessa rasvassa ja niiden todellinen maku pääsee täten esille. Kun tähän yhdistetään valkosipuli, on makuja jo yllinkyllin koko ateriaa varten.

Puikulaperunaa voi tietenkin käyttää muuhunkin kuin muusiin, vaikka sitä ei ehkä ensimmäisenä tulisi ajatelleeksi. Mikä tahansa jauhoinen peruna sopii äärimmäisen hyvin paistamiseen tai vaikka ranskanperunoihin. Kun perunat viipaloi ohuesti, ei niitä tarvitse edes esikeittää, vaan ne paistuvat pannulla kypsiksi. Yrttien puuttuessa väriä annokseen tuo kermainen avokado, joka pehmentää mausteista komboa. Aitoa oliiviöljyä vielä loraus päälle ja aamiainen tai lounas on valmis! Suosittelen vahvasti kokeilemaan.

[left]

Perunamunakas

Tarvitset:
3 kananmunaa
3 puikulaperunaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl mausteita (1/2 tl kurkumaa, 1/2 tl chiliä, 1/2 tl yrttejä)
aitoa oliiviöljyä
1 avokado

Valmista näin:
Kuori perunat ja viipaloi ohuelti kuumalle pannulle oliiviöljyn kanssa. Paista hetki ja lisää sitten mausteet ja hienonnettu valkosipuli. Vatkaa kananmunien rakenne kunnolla rikki ja kaada sekin pannulle. Laske lämpötilaa ja anna kanamunan rauhassa kypsyä. Kun munakas on selkeästi hyytynyt, käännä se käyttäen lautasta apuna (katso video). Paista vielä toiselta puolelta ja viipaloi sillä välin avokado. Nosta avokadoviipaleet munakkaan päälle ja siirrä munakas lautaselle. Viimeistele vielä sormisuolalla ja oliiviöljyllä.

Vieressä kuva omalta perunamaalta toissa kesältä -> 🙂

[/left]

[right]

peruna resepti

 

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?