Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pepperonipizza

pepperonipizza

Aina välillä näkee jenkki ohjelmissa pizzaa ja täytteenä on useinmiten jotain salamin tai pepperonin näköistä. Itseasiassa. Amerikan italialaisilla ei ollut aikanaan käytössä niitä heille tyypillisempiä aineksia, joten pepperoni makkarasta, tuli siellä vakio ainesosa pizzassa, jota kautta koko amerikassa olevien pizzoissa alkoi näkyä makkara siivuja pizzan päällä. Sittemmin olen pohtinut että onko suomessa myytävä pepperoni edes etäisesti sukua amerikassa tyypilliselle pepperonille ja katselinkin ainesosia jenkeistä jotta voisin verrata.

Pääsin yhtälöön että siellä olevissa pepperoneissa on vahvempi maustaminen ja tietenkin eri standartit kuin täällä olevissa pepperoneissa mutta miltä maistuu se kotimainen pepperoni? onhan se ihan ok mutta melkein voisi sanoa että tämän seuraan sopisi myös se ananas joka muuten jakaa vähän enemmänkin mielipiteitä. Itseasiassa, on todella ahdasmielistä ajatella että jokin ei kuulu jonnekkin, kun ruokahan on käsite joka vaihtelee ajan ja paikan mukaan. Perinteet on tarkoitettu historian kirjoihin ja ne jotka niitä noudattaa, pitää huolta että ne olemassa sen sijaan että ne katoisi.

Alla olevassa reseptissä replikoin jenkki henkistä pizzaa jossa on siis tavanomaiseen pizzaan verrattuna n. 1,5 kertainen määrä juustoa ja rasvaista pepperonia sen päällä. Vaikka tämä voi kuulostaa rajulta, oli se hyvää. Jos vielä ihmettelet mistä se pepperoni sana tulee niin parissakin lähteessä viitataan pereroncino tarkoittaa tulista chiliä tai paprikaa niinkuin pepperonin värikin. Tyypillistä on myös se että nämä makkarat ovat pikkuisen mausteisia niin nimi voisi tavallaan viitata siihenkin.

Pepperonipizza jenkkihenkeen

1rsa kotimaista pepperonia
2ps juustoa
1/2prk tomaattikastiketta
2 palloa pizzapohjaa (perinteisesti pohja on höttöisempää taikinaa)
Levitä ja kaulitse pizzapohja. levitä siihen sitten tomaattikastike ja vielä pizza. Levitä päälle sitten pepperoni, aivan vieriviereen mutta ei päällekkäin. Paista sitten uunissa, 220 asteessa n. 12-14 minuuttia. Nosta uunissa ja pinnassa pitäisi olla rasvaa. Viimeistele vielä halutessa jollakin vihreällä ja hyvää ruokahalua.

amerikailainen pizza ja salaatti
Jotta tämmöinen jenkki henkinen pizza ei tunnu liian raskaalta, saa se seuraukseen hiukan salaattia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?