Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pastor | Omalaatuisia makuja

Ravintola pastor

Latinalaisamerikkalainen ruoka on ollut kovassa nosteessa maailmalla jo jonkin aikaa. Suomessakin näkyy pilkahduksia tästä trendistä, erityisesti ravintoloiden muodossa.

Olen monesti kuullut, että Ravintola Pastor olisi loistava illanviettopaikka, mutta myös hyvin laadukas ruokatuotteeltaan. Viikolle sattui osumaan sopiva hetki ja varasimme pöydän alkuiltaan.

Ravintola Pastor
Sijainti: Erottajankatu 4, Helsinki
Hinta: 6 ruokalajin menu 59 €

Ruokalista pursusi erikoisen kuuloisia yhdistelmiä, joista ribsit osuivat silmiini nopeasti. Otimme kasan erillaisia pikkupurtavia, tartarin, salaattia ja pääruuaksi ribsit.

Kymmenessä minuutissa edessämme oli runsas valikoima kaikkea värikästä ja maukasta. Parhaimmat alkuruoka-annoksista olivat tartar sekä ceviche, josta löytyi mm. palmunydintä ja violettia bataattia. Mainittakoon että muutama pikkusyötävä olisi kaivannut vähän lisää suolaa. Oletuksena tämän tyyppiselle ruoalle on mausteisuus, mutta nämä annokset olivat pikemminkin aika raikkaita ja happoa löytyi sopivasti.

pastor chevice

pastor tartar

Katselin, että tarjoilija kantoi samppanjacooleria baariin, mutta se saapuikin pöytäämme. Tässä syvässä sammiossa oli ribsejä ja runsaasti hyvin tuoksuvaa kastiketta. Päätin ryhtyä ihan tositoimiin ja kädet edellä pataan. Liha irtosi vaivatta ribseistä ja kastike oli oletettavasti keitetty ribsien liemestä. Maullisesti ehkä mausteisin annos tähän mennessä, mutta erittäin hillitty tulisuus.

pastor ribs

pastor suklaa

Totta kai tilasimme vielä jälkiruokaakin. Riisivanukas oli erittäin ainutlaatuinen maullisesti, mutta omille makunystyröille maissi ei tuottanut lisäarvoa. Suklaisessa jälkiruuassa oli selkeästi enemmän luonnetta ja suklaan ja appelsiinin liitto oli meidän molempien mielestä vahvempi veto.

Pastor yllätti selkeästi omintakeisilla mauilla ja taidokkailla ribseillä. Tiedätkö toista ravintolaa, jossa saa hyviä ribsejä?

Kehitettävää

Olisin kaivannut jotain Etelä-Amerikka-henkistä chilikastiketta pöytämausteeksi.
*korjauksena, perulaisen ruokaa ei kuulu tulisuus. Tämän minulle kertoi kyseisessä paikassa keittiöstä vastaava henkilö.
Alkuruuissa ollut juustokastike oli hyvin mietoa ja odotin ehkä hiukan kovempaa väkevyyttä.
Tarjoilija olisin voinut hiukan enemmän tarinoida annoksista, vaikka muuten palvelu oli todella kohdallaan.

Kehuttavaa

Selkeästi oma linja ja teema.
Ehkä parhaat ribsit joita olen toistaiseksi syönyt.

pastor vanukas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?