Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Passelia lounasta | Ravintola Juuri

Usein Korkeavuorenkadulla sijaitseva Ravintola Juuri osuu matkan varrelle, mutta on ehtinyt vierähtää jo useampi vuosi, kun viimeksi kävin Juuressa syömässä. Nyt kävin kuitenkin erään yhteistyökumppanin kanssa lounastamassa Juuressa, ja pitihän sitä totta kai samalla muutama kuvakin räpsäistä.

Ravintola Juuri
Sijainti: Korkeavuorenkatu 27, Helsinki
Hinta: lounasmenu 29 €

Ravintola oli vielä varsin tyhjä puolenpäivän aikoihin, mutta hetken istuskelun jälkeen olikin jo kuhinaa. Päätimme ihan ajatuksen vuoksi syödä lounasmenuun, jonka minä nautin kalattomana.

Alkuun saimme juureen leivottua leipää sekä ruskeaa voita. Maku oli sitä mitä pitikin ja voita tuotiin lisää kun loppui – olimme siis hyvissä käsissä.

Alkuruoaksi tuli minulle sienisapaksia ja lounasseuralle pikkukalaa. Sapaksesta löytyi makua, rakenteita ja kohtuullisen paljon asettelua ja käsityötä. Samaa pystyi sanomaan myös kala-annoksesta.

ravintola juuri

Pääruokana tuli karitsaa nähtävästi kahdella tavalla, ylikypsänä sekä makkarana. Pääruoka oli menukokoa eli pienempi kuin normaalisti. Todella nälkäiselle lounastajalle annokset saattoivat olla hiukan liian pieniä. Maku tosin oli erittäin kohdallaan ja pidin myös makkaran mehukkuudesta.

Jälkiruoka oli enemmän kuin paikallaan ja sieltä saapuikin puolukkainen kokonaisuus. Jälkiruuan makumaailman oli kyllä hyvä mutta jotain tekstuuria se olisi kaivannut. Annoksessa on mielestäni hyvä olla aina jotain, missä käytetään hampaita, joten pieni keksi tai hiukan krumblea olisi kruunannut tämän kokonaisuuden.

Menun hinta oli 29 euroa, mikä on melko kohtuullinen hinta tästä kokonaisuudesta.

Kehitettävää

Pääruoassa olisi voinut olla hiukkasen enemmän energiapitoista lisäkettä, jotta nälkäisinkin lounastaja saa vatsansa täyteen.
Jälkiruoka olisi kaivannut hiukan rakenteita lisää.

Kehuttavaa

Laadukasta käsityötä ja varsin kotimaisen oloista ruokaa.
Meitä palveltiin persoonallisesti ja ystävällisesti.
Miljöö on viihtyisä ja ruoka täyttää odotukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?