Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Parempaa arkiruokaa – Muru-bbqsandwitch

Parsaa ja murua

vegaanista pikaruokaa kotona

Saattaa olla välillä hankalaa keksiä tapoja miten tehdä laadukkasta vegaaniruokaa joka maistuisi esimerkiksi sekasyöjälle. Tällä kertaa itseasiassa sain loistavan idean kokeilla poppamiehen maku maailmaa elovenan murun seurana. Salsan tavoin, bbq kastike teki tehtävänsä aivan loistavasti. Jotta rakenne olisi halutun tyyppinen on tärkeää että leipä oikeasti paahdetaan -> muuten sinulla on kasa pehmoista mössöä.

Parsa ja pinaattia? eihän pitäisi tuntua eksoottisilta tähän vuodenaikaan. Itseasiassa käytän paistettua parsaa varsin runsaasti ihan tavallisten leivänpäällisissäkin, nyt kun sitä kerta saa ja vieläpä nuorena. Parasta nuoressa parsassa on se ettei sitä tarvitse kuori jolloin parsasta tulee todella vaivaton raaka-aine käyttää.

Pisteenä i:iin päälle, tähän sänkkäriin tulee siracha majosta joka on siis vegaaninen tuote. Seurassani ollut Markus piti makumaailmaa varsin onnistuneena mutta hiukan liian tulisena. Pitänee siis ensikerralla varoa bbq potkua 🙂

Laventeli? Harvinainen mutta äärimmäisen maukas yrtti jota löytyy esimerkiksi italilaisena ja sopii aivan loistavasti leivän paistoöljyn mausteeksi. Koska haluan parhaat irti rasvoistani, oli tässä hiukan aitoa oliiviöljyä ja viimeistelyssä vielä astetta premium tyyppisempää oliiviöljyä, kerron siitä myöhemmin lisää.

kaurajauhis sänkkärit

Muru-bbqsandwitchit

1/ps Elovena Muru kaurajauhis:ta
4rkl poppamies bbq soosia
1 sipuli
4 viipaletta laadukasta leipää
4 parsaa
kuorallinen tuoretta pinaattia
vegaanista siracha majoneesia
laadukasta oliiviöljyä
5 laventelin lehteä

lorauta pannulle oliiviöljyä ja lisää siihen laventelin lehdet. Lisää sitten pannulle leivät ja paahda. Laita toiselle pannulle sipulia, paista hetki, lisää muru ja lopuksi bbq kastike. Lisää myös hiukan jotain nestettä pannulle jotta muru kuumenee kunnolla. Lisää samalle pannulle missä paistoit leivät niin parsat ja jatka paistamista. Lisää tippa nestettä pannulle ja peitä kannella. Parsat kypsyvät näin höyryllä. Lisää vielä aivan lopuksi pinaatti parsojen seuraksi. Koko leivätt laittamalla leivän päälle murua, tämän päälle pari parsaa ja pinaattia ja viimeistele vielä majoneesilla. Laita kanneksi toinen leipä, paina pikkuisen ja leikkaa halki. Tarjoile hyvällä ruokahalulla.

Ps. Arvostaisin jos löytäisit myös youtube-kanavani, niin voin kehittää sielläkin tekemistäni

Yhteistyössä: Elovena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?