Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Papumuhennos – maukkaampaa kasvisruokaa

papumuhennos

[left]

Pavut tai yleisesti palko kasvit on joillekkin haaste valmistaa maukkaaksi ateriaksi. Tämän kertaisen reseptin punainen lanka on kuinka tehdä pavuista maukkaita.

Tuossa pari päivää takaperin paahtelin tomaatteja kokoon joista siis tulee aivan mahtavasti makua. Kun tähän yhdistetään kokoon keitettyä kanalientä ollaan jo askeleen lähempänä loistavaa makumaailmaa. Sen sijaan että laittaisin runsaasti mausteita, tähän tulee tuoretta chiliä ja sipulia. Näin kastike säilyttää enempi Euroopa henkistä makua ja kanaliemen syvyyttä.

Kasvisruuassa kanalientä? Kyllä vain, täyteläisyys maku tulevat astetta vahvemmin maaliin verrattuna kasvisliemeen. Toki, jos ruuan on tarkoitus olla vegaanille sopiva, käytä kasvislientä kanaliemen sijaan.

Viimeistelem muhennoksen vielä baby pinaatilla jotta lopullisessa ruuassa olisi hiukan väriä. Reseptin voit seurata videolta 🙂

Papumuhennos

4dl ruskeita papuja (kypsiä)
4dl paahdettua tomaattia (resepti tulee pian blogiin)
3-4dl kokoon keitettyä kanalientä
1 sipuli
2 chiliä
1/2 rsa baby pinaattia
loraus laadukasta oliiviöljyä

Kuori ja pilko sipuli sekä chili. Lorauta pataan oliiviöljyä ja paistele sipulia sekä chiliä hetki. Lisää sitten joukkoon pavut, tomaatti ja kanaliemi. Keitä kokoon kunnes seos paksunee hiukan. Lisää vielä pinaatti juokkoon ja sekoita. Tarjoile vaikka hapankaali salaatin ja keitetyn riisin seurana.

videolla pikaisesti näkyvässä hapankaali salaatissa oli pieneksi leikattua kurkkua, wasabi& sesam mauste seosta ja tietenkin itse hapankaalia. Toimi muuten hyvin tämän ruuan seurassa.

 

jos papu reseptit kiinnostaa vilkaise myös papu-bolognese ja papusoosi.

Jätähän kommenttikenttään mikä on sinun suosikki papu-resepti niin katsotaan kokeilenko sitä joku päivä 🙂

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?