Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pakkalassakin voi herkutella | Ravintola Backas

Kun pohdin, mitä tarkoittaa kartanomainen ravintola, herää ajatuksia Ranskan vallankumouksesta ja erilaisista pienistä majataloista. Tällä kertaa syvennyn eräänlaiseen ravintolalöytöön Pakkalassa, kauppakeskus Jumbon lähellä. Ennen 90-luvun lamaa Suomessa oli jos jonkinlaisia kartanoita ja korpihotelleja, mutta niistä on vain harva selvinnyt tähän päivään.

Ravintola Backas sijaitsee 200 vuotta vanhassa Backaksen kartanossa. Vaikka kartanolla on pitkä ja värikäs historia, on ravintolatoiminta aloitettu vasta vuonna 2017 remontin jälkeen. Olimme ensikertaa käymässä Backaksessa tovi sitten ja olimme yllättyneitä, kuinka ryhdikäs ravintola olikaan kyseessä. Lauantaisin ravintolassa on 200-vuotis juhlakattaus ja tarjolla brunssipöydässä oli peurabolognesea, hirvivorschmackia, Tenon lohta, Lopen perunoita ja vaikka mitä.

Kuulostaa melko perinteiseltä, mutta koko buffee oli koostettu laadukkaista raaka-aineista, joita onneksi yhä useampi osaa arvostaa. Esimerkiksi hyvin nöyrän näköinen peurabolognese yllätti maullaan. Toisaalta, buffeessa kaikki lämpimät liharuuat olivat aika samantyyppisiä kastikkeita tai , ja vaikka se onkin hyvin perinteikäs tapa tarjoilla riistaa, olisin kaivannut pientä vaihtelua kypsennys- ja tarjoilumuodoissa. Perunaakin löytyi kolmella tavalla, joista omaan makuuni uuniperuna oli ehkä parasta.

Näin tuhdin buffeen jälkeen odottelimme hetken, ennen kuin menimme ottamaan jälkiruokapöydästä kakkua. Tarjolla oli useampaa vaahtomaista rakennetta omaavaa kakkua. Yksi näistä oli suklaaparfee, jossa oli rakenteena joukossa suklaahippua, erottuen muista positiivisella tavalla.

Kartano itsessään on todella kaunis ja viihtyisä. Voisin kuvitella, että kartano on toimiva myös kokouksia ja häitä tai muita juhlia varten. Lähialueen asukkaille Ravintola Backas on varmasti tuttu, mutta on myös erikseen reissun arvoinen hyvä ravintola.

Kehitettävää

Buffeen tuotteet olivat osa hyvin samanlaisia, (esimerkiksi perunaa kolmella tavalla ja neljää erilaista lihamuhennosta),mutta voisivat olla luovemmin toteutettu – vaikkapa kylmäleikkele riistasta tai juureksia perunoiden ohella.
Muutama todella uniikki ja hyvä ruokatuote hukkuu laajan buffeen joukkoon.

Kehuttavaa

Laadukasta riistaa ja suomalaisia tuotteita oli kiitettävän paljon käytetty.
Tasokas buffee, joka on toteutettu myös lapsiperheitä ja vanhempia ihmisiä ajatellen.
Ravintolassa vallitsi hyvä rauhaisa tunnelma ja ikkunasta oli kauniit näkymät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?