Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pakastealtaan kanat, miltä ne maistuu?

kanapullat naapurinmaalaiskanalta
Naapurin Maalaiskana muisti minut ja lähetti näytteitä uutuuksistaa. Yleisesti paketin mukana tuli paljon perinteisiä juttuja, kuten marinoitua broiskun rintaa jne.. mutta keskittäisin tämän kertaisessa jutussa näkemystä uutuuksiin, jotka olivat pakasteita. Nyt kun ihmiset ovat karanteenisoituneet koteihinsa, uskoisin että juuri pakasteet tekisi myös pikkuisen enemmän kauppaa. Yllä olevassa annoksessa näkyy kanapullia. Nämä pienet, helposti kuivuvat palloset ovat ehkä neljän herneen kokoisia. Pieni koko ei ole kuitenkaan huono juttu, koska ne sopii loistavasti esimerkiksi pakaste vihaneksien seuraksi.
kanapullat on hyviä
Maullisesti nämä kanapullat olivat aika neutraaleja mutta pienen väsäilyn jälkeen päädyin kokeilemaan niitä kotitekoisen hapanimeläkastikkeen kera. Maullisesti pisteet tulee mutta pakkauskoko on aika pieni. Noin 300g rasiasta riittää hikisesti kahdelle, joten ehkä pienellä kehityksellä tulisi parempi? toisaalta pitäisi saada dataa ketä näitä tuotteita ostaa niin voisi päätellä onko pakkaus koko sopiva. Lämmitys on myös hiukan kinkkinen, pannulla saa olla aika varovainen ettei pullat pala tai kuivu. Toisaalta, jos käyttää mikroa, sen luulisi olevan näille kätevin lämmitysmuoto.
kanapuikot oli mielestäni paras uutuus
Toisena yllärinä tuli vastaan kanapuikko, joka vahvasti muistuttaa kalapuikkoa. Näin kalaallergisena on hankala verrata makua mutta ainakin näissä oli rakenne varsin onnistunut. Yleensä tämmöisten valmiiksi paneroitujen tuotteiden haaste on, että panerointi ei pysy, mutta tässä se ainakin pysyi. Parhaat lisäkkeet tälle oli sitruunainen aioli ja paahdetut vihannekset. Vinkki! Sitruunainen aioli syntyy kun lisää raastettua sitruuna kuorta normaalin aiolin joukkoon, jolloin aiolin tasapaino säilyy, mutta makuun tulee vielä sitruunan raikkaus. Jos jotain reseptejä kaipailit, suosittelen vilkaisemaan kanasalaattini tai savustetun broilerin. Ne ovat vuoden tai parin takaa, mutta yhä hyvinkin toimivia.

Mitä mieltä sinä olet pakastimen puolivalmisteista? uusavuttomien herkkuja vain aliarvostettuja innovaatioita, kerro se kommenttikentässä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?