Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hyödyllinen paistokivi

Sain jokin aika sitten PNM:ltä laadukkaita Dingley Dell -farmin lihoja. Hyvin marmoroituneet ja mehukkaat pohvit suorastaan kaipasivat kunnon ruoanlaittoa. Tämä osoittautui myös täydelliseksi tilaisuudeksi kokeilla Tulikiven vuolukivestä valmistettuja cooking-tuotteita.

Sain Tulikiveltä testiin pari erikokoista vuolukivistä paistokiveä, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi pizzojen tai leipien valmistukseen. Paistokiven lämpöä varaavaa ominaisuutta voi myös hyödyntää ruoan tarjoilussa, sillä kivi pysyy kuumana todella pitkään. Samoin pakastimessa pidetty kivi jäähdyttää ja pitää ruoan kylmänä.

Olin aiemmin käyttänyt paistokiveä vain ammattikeittiöissä, joten tämä oli taas uusi kokemus. Pihvin kanssa lähdin liikkeelle siitä, että lämmitin paistokiven uunissa, jotta kivi sitoo itseensä lämpöä. Sen jälkeen paistoin pannulla pihvin valmiiksi ja nostin sen lopuksi uuniin hetkeksi kiven päälle. Liha kypsyy vielä kuumalla kivellä, kun se nostetaan pois uunista. Kuumaksi lämmitettynä kivi on niin lämmin, että ohuita sisäfileen paloja voisi pariloida siinä, jos oikein hifisteliäksi haluaisi ryhtyä.

Kivi ehti olla noin 20 minuuttia 160 asteisessa uunissa, jolloin se ei ollut vielä täydessä kuumuudessaan, mutta juuri sen verra kuuma, että tämä ateria oli varsin onnistunut. Puhdistin kiven vastaavasti 250 asteisessa uunissa tuhkaamalla kiven pinnassa olevan rasvan. Näin ei tarvitse jynssätä niin paljoa.

pihvi!

Pihvi kivellä

Tarvitset:
1 Dingley Dell porsaan-pihvi
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

Valmista näin:
Laita kivilevy uuniin lämpemään ja pannu hellalle kuumenemaan.

Suolaa lihan pinta ja kaada öljy kuumalle pannulle. Laita pihvi varovasti paistumaan kuumaan öljyyn noin kahdeksi minuutiksi per puoli. Katso, että väri muodostuu paistopintaan, se on paiston ensisijainen tarkoitus. Kun pihvissä on väriä, nosta se uuniin paistokiven päälle paahtumaan muutamaksi minuutiksi. Nosta kivi uunista ja anna pihvin kypsyä hetki pöydällä kiven päällä. Viipaloi liha ennen tarjoilua ja pidä se kiven päällä, jotta se ei jäähdy kesken aterioinnin.

Näin paiston pihvin, katso vaikka!

Näin yleisesti paistokivi on oikeastaan todella käytännöllinen, jos tykkää leipoa tai tarjota kokolihaa.

tulikivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?