Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pääkaupunkiseudun tunnelmallisimmat ravintolat

suomen paras ravintola

Mielestäni yksittäisen ravintolalistauksen tekeminen on äärimmäisen hankalaa ja ehkä hiukan myöhäistäkin nyt, kun melkein puolet vuodesta on jo kulunut. Teen tällä kertaa kuitenkin listauksen ravintoloista, joissa tunnelma sekä miljöö ovat jääneet erityisesti mieleen. Tyypillisesti niissä tunnelmallisimmissa paikoissa syntyy myös ikimuistoisimmat kokemukset. Tälle jutulle tulee jatkona kertomus pääkaupunkiseudun parhaista pizzerioista, mutta ennen sitä tässä muutama pointti pohjustuksena asioihin, jotka vaikuttavat kokemaani tunnelmaan:

[left]

Musiikki ja äänet

Olen itse todella herkkä melulle, enkä pysty rauhoittumaan hälyisässä tai kaikuvassa ravintolassa. Jos meluun yhdistetään musiikki, joka on kovalla, ei tila ole kovin viihtyisä saatika rentouttava. Syitä meluisuuteen voi tuottaa esimerkiksi kehno akustiikka tai huono työsuunnittelu, eli meluisia asioita tehdään salin puolella eikä vaikkapa keittiön perällä.

Ilmanvaihto ja tuoksut

Joissakin lämpimissä maissa ilmastointi on todella iso juttu ja osa asiakkaista kävelee sisään vain sen takia. Kesällä tosin voi Suomessakin nousta ravintoloiden lämpötilat sietämättömäksi. Tähän kun lisää vielä huonon ilmanvaihdon, voi ruokahalu lähteä samantien. Tuoksuilla voi vaikuttaa niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Paistetun leivän tai vastapaahdetun kahvin tuoksu nostaa monesti veden kielelle.

Siisteys ja puhtaus

Valitettavasti on paljon ravintoloita, joissa on vuodenympäri joulukoristeet seinällä ja kaiken maailman tilpehööriä, jotka voivat helposti tehdä tilasta rauhattoman. Puhtaus on asia erikseen, viihtyisyyteen vaikuttaa ehdottoman paljon tilan ja varsinkin saniteettitilojen moitteetin kunto. Vaikka voi kuulostaa todella pikkumaiselta, latistaa pienetkin asiat, kuten sormenjälki lasissa tai hius ruuassa tunnelman ja elämyksen. Asia ei ole kuitenkaan niin simppeli, kuin miltä se kuulostaa. Paikallaan muutaman tunnin istuva asiakas huomaa helposti pölyiset nurkat ja siistimättömät asiat, kuin jatkuvasti liikkeessä oleva henkilökunta.

[/left]

[right]

helsingin tunnelmallisimmat ravintolat

[/right]

[left]

Paras ravintola

[/left]

[right]

Palvelu ja tervetullut olo

Usein hyvä palvelu yksinkertaistetaan ajatukseen, että kaikki toimii ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. On silti eri asia tehdä asiakkaalle tervetullut olo. Kun astun sisään, toivoisin tuntevani, että minulle on täällä paikka ja minulle halutaan tarjota parasta. Toinen asia on myös palvelun sujuvuus ja muuntautumiskyky. Jos olen allerginen jollekin ruoka-aineelle ja vastaus kysymykseeni tulee ripeästi, olen kovin luottavaisissa mielin. Erityispisteitä annan aina, kun tarjoilija huomaa, että pidän erityisesti jostakin ja osaa suositella jotakin vastaavaa tai haastaa kokeilemaan jotain uutta.

Aitous

Arvostan suuresti myös, että ravintolassa on kiinnitetty huomiota sisustukseen ja miljööseen. Tärkeää ei minusta ole trendikkyys, vaan se, että ravintola pysyy uskollisena omalle tyylilleen ja että sisustus heijastaa myös ruoan tarinaa. Tähän liittyen todettakoon, että jos henkilökunta todella viihtyy työssään, se näkyy asiakkaalle ja vaikuttaa kokonaistunnelmaan äärimmäisen paljon.

[/right]

[left]

Pääkaupunkiseudun tunnelmallisimmat ravintolat

Listasin tähän alle ravintoloita, joissa olen saanut tunnelmallisen kokemuksen ja jotka ovat jääneet hyvin mieleen. Hyvän ravintolan tunnusmerkkejä ei siis ole pelkästään ruoka, vaan myös tunnelma.

Näissä kaikissa listaamissani paikkoissa on toki tasokas ruoka, mutta tällä kertaa mennään tunnelma edellä.

[/left]

[right]

paras ravintola

[/right]

4 vastausta

  1. Moika Henrikki,
   Olen itse käynyt siellä useampi vuosi sitten useamman kerran ja tunnelma oli loistava. Ruuan taso oli tuolloin myös hyvä mutta nähtävästi pitäisi päivittää näkemystäni. Tiedän että henkilökunta vaihtui jossakin välissä ja siitä johtuen ruuan taso voi olla hiukan muuttunut.

 1. Moi! Näin ulkopaikkakuntalaisena osaisitko vinkata listalta ravintolan, jossa olisi suht edullinen hintataso mutta hinta-laatusuhde sellainen, että ravintolaan kannattaa tehdä kesäreissu? 🙂 Olossa tmv. olisi upea käydä, mutta ainakaan toistaiseksi ei vain budjetti riitä.

  1. Moikka Elina,
   Tuo on ehkä yksi suosituimmista kysymyksistä mitä kuulen 🙂
   OLo on noista paikoista hintavin mutta riippuu hiukan, oletteko mihinkä aikaan olette liikeellä.
   Joka tapauksessa noin 50€ saa useimmissa listaamissani paikossa menuun, jonka ei pitäisi jättää kylmäksi. (paitsi olosta)
   Jos on vielä tiukempi budjetti niin miksei tasokas pizza esimerkiksi Baccossa olisi hyvä. Silloin selviää n. 16€ ja tottakai siihen päälle voi jonkin tiramisun vetästä.
   Kaikista parhaan hinta-laatusuhteen saa lounasaikaan juuri hienommissa paikoissa -> Nuorena kun oli astetta tiukempi budjetti, kävin lounastamassa paikoissa joissa illalliseen ei normaalisti olisi ollut varaa 🙂

   Jos olette taas päiväsaikaan liikeelle, kannattaa miettiä brunssille menemistä. Tuliko kattava vastaus`?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?