Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Oliiviöljyllä kruunattu purjo-timjamimunakas

Sopiiko sinappi munakkaaseen? Ehkä ensimmäisenä ajattelisi, että ei todellakaan. Mutta kun sinappi onkin siemenen muodossa, ei idea kuulostakaan hullummalta.

Keittelin noin desin verran sinapinsiemeniä suolaliemessä kypsäksi ja aloin kokeilemaan niitä erillaisten ruokien seassa ja huomasin niiden sopivan erityisesti rakennetta kaipaaviin ruokiin. Tein yksinkertaisesti munakkaan, jonne iskin joukkoon muiden ainesten lisäksi keitettyjä sinapinsiemeniä, ja pehmeä munakas sai rouheaa rakennetta. Viimeaikoina munakkaista on tullut muutenkin yksi suosikkiaamiaisistani ja tätä edeltävä munakas sisälsi kirveliä.

Voita vai oliiviöljyä? Miksi valita, kun voi laittaa molempia 😀 Tosin, jos käytän juustoa munakkaassa, niin silloin oliiviöljy tuo yleensä enemmän makua kuin voi. Halusin nostaa oliivin makua ennestään, joten munakkaaseen päätyi täytteeksi myös oliiviviipaleita. Jos käytän munakkaassa yrttejä, niin suosin silloin myös oliiviöljyn lisäämistä aivan lopussakin. Tällöin öljy levittää yrttien maun munakkaaseen kauttaaltaan. Kanamunan, timjamin, purjon sekä sinapinsiemenen liittoon ei sovi mikä tahansa oliiviöljy. Jos laitat ruokaan oliiviöljyä runsaasti kuten minä, käytä silloin mahdollisimman laadukasta oliiviöljyä.

Ohjeen lopussa käännän munakkaan keskelle päin, jotta munakkaan saa kauniisti pannusta, mutta jos tuntuu siltä, että munakas hajoaa, niin jaa se neljään osaan ja nosta yksi pala kerrallaan. Näin saat neljä ehjää palaa lautaselle.

munakas aitoa arkiruokaa

[left]

Purjo-timjamimunakas

Tarvitset:
1/4 purjoa
3 kananmunaa
100 g juustoa
3 rkl kasvimaitoa tai maitoa
2 rkl kypsiä sinapinsiemeniä
10 hapatettua oliivia
kourallinen timjamia
Terra Creta oliiviöljyä*

Valmista näin:
Viipaloi purjo ja laita se paistumaan oliiviöljyyn. Leikkaa oliiveista liha irti ja lisää pannulle. Lisää vielä sinapinsiemenet.

Yhdistä kupissa kanamuniin maito, sekoita ja kaada pannnulle hyytymään. Laske lämpöä, jotta munakas kypsyy tasaisesti eikä tartu pannuun.

Leikkaa timjami pieneksi ja lisää pannulle. Kun munakas on melkein hyytynyt, lisää viipaloitu juusto sekä oliiviöljyä. Laita kanneksi jotain päälle, että juusto hiukan sulaa. Käännä reunat keskelle päin ja nosta munakas sitten tarjolle.

*Tuote saatu blogin kautta.

[/left]

[right]

[/right]

5 vastausta

 1. Itse asiassa sinappi sopii munakkaaseen ihan loistavasti! Jotkut laittaa valmiin munakkaan päälle, itse lisään munakasmassaan ennen paistamista. Tämäkin vinkki on kuultu kehonrakentajalta, joka syö paljon munia ja tulinen sinappi nostaa tylsän pikamunakkaan maun ihan uusiin sfääreihin!

  1. Komppaan! Sinappi on ehkä jäänyt hiukan makkaran lisäke statukseen vaikka sinappi on loistava maustaja vaikka missä.
   Sinappimajoneesi ranskanperunoiden kera on myös varsinaista herkkua 😀

  1. Kuulostaa hyvälle Raine,
   Olen käyttänyt jyväsinappia uppomunan seurassa ja se on ollut kans tosi hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?