Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Olicatessen – Herkkukauppa netissä

olicatessen kokemukset

Yhteistyössä: Olicatessen

Olen aktiivisesti seurannut, kuinka Suomen online-markkinat kasvavat. Erityisesti ruoan kohdalla olen odottanut jotain uutta ja mullistavaa. Onneksi on kuitenkin monia pieniä nettikauppoja, jotka myyvät kiinnostavia raaka-aineita ja ruokatuotteita. Ensin ne vain täytyy löytää! Olicatessen-niminen Kreikkalaisiin artisaanituotteisiin erikoistunut verkkokauppa oli seurannut blogiani eri kanavissa ja kysyi kiinnostustani yhteistyöhön. Tutkin Olicatessenin tarjontaa, ja innostuin. Olicatessenin valikoima on hyvin tarkkaan harkittu ja delituotteiden lisäksi he myyvät esimerkiksi astioita ja kosmetiikkaa.

Sain Olicatessenilta kokeiltavaksi pari mielenkiintoista tuotetta. Ensimmäisenä iskin silmäni kuivattuihin yrtteihin. Vaikka ei ehkä uskoisi, ovat kuivatut yrtit yhtä herkkiä, kuin tuoreetkin yrtit. Jos yrtit eivät tuoksu voimakkaasti, niin eivät ne myöskään maistu. Kuivatut yrtit eivät myöskään usein kestä raskasta paistamista, mutta kevyen kuullotuksen kyllä. Olen itse kuivattanut joskus rosmariinia, ja siitä tulee kaunista pidempi ”havuista” kuivayrttiä moniin kaupan mausteyrtteihin verrattuna. Olicatessenilta saamani Vòrasin kuivattu rosmariini on myös pitkähavuista ja paksua. Samoin paketin avatessa sain kunnon tuulahduksen tuoreen rosmariinin tuoksua.

Kolmas selkeästi erilainen tuote on kreikkalainen chili-paprikatahna. Voisi melkein luulla, että tahna on avjaria, mutta maku onkin paljon lempeämpi. Paahdettu paprikasose, jossa on hiukan enemmän chilin pikanttisuutta, tekee tahnasta uniikin. Laadukkaiden tuotteiden taustalla on myös yleensä yksinkertainen ja lyhyt raaka-ainesisältö. Tarkoittaa siis tässä yhteydessä sitä, ettei tuote sisällä mitään, mitä en entuudesta tunne. Yleensä kaikissa teollisimmissa tuotteissa on aika paljon ja vähän päälle erilaisia ainesosia.

Hunajaakin löytyy kyseisestä nettikaupasta ja sainkin sitä purkin maistettavaksi, mutta tähän reseptiin en lähtenyt sitä lisäämään. Nautin yleensä gourmet-hunajat jogurtin kanssa aamuisin, näin pääsen maistamaan koko elämyksen täydeltä.

[left]

chilipaprika tahna

[/left]

[right]

kreikkalainen hunaja

[/right]

Helppo linssipata

Tarvitset:
2 dl punaisia linssejä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl currymaustetta (tai sekoitus eri mausteita)
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerin varsi
1 valkosipulin kynsi
1/2 prk Vòras chilikastiketta*
1 rkl kreikkalaista kuivattua rosmariinia*
1 sitruunan mehu tai loraus etikkaa

Valmista näin:
Käsittele ja pilko sipuli, selleri, porkkana ja valkosipuli. Lisää pannulle oliiviöljy ja freesaa siinä hetki vihanneksia, lisää sitten joukkoon curry / mausteet ja paistele, kunnes tuoksu alkaa voimistua. Lisää linssit ja vettä, niin että linssit ja vihannekset peittyvät kunnolla. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää sitten joukkoon chilikastiketta, kuivattua rosmariinia ja loraus sitruunan mehua tai etikkaa. Sekoita ja maista sitten. Tarjoile valmis linssimuhennos esimerkiksi paahdetun leivän seurassa.

*tuotteet saatu yhteistyössä Olicatessenilta

helppo linssipata

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?