Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nuotio letut Jakomäen kuopilla

jakomäen ulkoilualue
Nyt kun suomi on enemmän tai vähemmän suljettu, on loistava sauma ulkoilla ja leikkiä hiukan kameralla ja älypuhelimella. Itseasiassa tässä jutussa veljeni testailee Sony Xperia 5 älypuhelimen video ominaisuuksia ja minä kokkailen vähän lettuja. Miksi lettuja? ne on sopivan helppoja ja niitä kelpaa tehdäkkin luonnon helmassa.
nuotion teko ulkona
Itse tehty nuotio on mielestäni yksi niistä asioista joka tuo onnistumisen fiilistä. Varsikin kun on pieni pakkanen niin se kevyt lämpö joka nuotiosta hohkaa tuo sopivasti lämmikettä.

letut luonnon helmassa
Nuotio letut
(tästä tulee noin 3 lettua)
3dl maitoa
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
0,5dl ruisjauhoja
1/3tl suolaa
1/3tl leivinjauhetta
voita paistamiseen
tarjoiluun marjoja ja siirappia
Yhdistä kuivat ainekset ja lisää sekoittaen kosteat. Anna taikinan turvota kun lämmität pannua nuotiolla ja kun pannu on lämmin, lisää voi. Kaada sulaneeseen voihin taikinaa ja anna paistua. Kun taikina on selkeästi kypsynyt reunoista, käännä lettu ja anna vielä hetki paistua. Tarjoile sitten marjojen ja siirapin kera.
Miksi siirappia ? itseasiassa granaattiomenasiirappi tuo paljon syvyyttä ilman liiallista makeutta. Kannattaa kokeilla, voit jopa yllättyä kuin hyvin se toimii. Mistä marjat? Pakaste matjat sulavat alta aikayksikön kun ne lisää kuuman letun päälle joka pannulla. Koska minulla ei ollut lautasia mukana, söin panulta letun suoraan, joka on muuten aika autenttista pienessä pakkasessa.
mies punaisella pipolla
Luonnon helmassa on hyvä sauma rauhoittua. Suosittelen kaikille yrittäjille tätä ja huomaat kyllä vaikutuken aika nopeasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?