Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nokka kohti tulevaisuutta? | Ravintola Nokka

Sain kutsun pressitilaisuuteen Wolfcomilta ja visiitin kohteena oli Ravintola Nokka. Olen käynyt Nokassa monta kertaa, mutta edellisestä vierailusta on vierähtänyt jo vuosia. Olen pitänyt Nokkaa yhtenä Helsingin parhaista ravintoloista ja olen aina tykännyt Nokan tavasta valmistaa kotimaisista raaka-aineista luovalla tavalla ennalta-arvaamattomia annoksia. Nyt Nokka on ottanut entistä vahvemmin riistan ja suomalaiset raaka-aineet menuuseen. Ravintolasta vastaavat keittiöpäällikkö Ari Ruoho sekä ravintolapäällikkö Terhi Vitikka alkavat itse metsästää villiä lihaa suoraan ravintolan käyttöön. Tämä on erittäin ainutlaatuista siinäkin mielessä, että villiä lihaa ei juurikaan ole tarjolla pääkaupunkiseudun ravintoloissa. Vihjailtiin jopa, että karhun lihaakin olisi tulossa jossakin tulevaisuudessa listoille.

Päätähtenä lautasella oli tällä kertaa poro. Itse poronkasvattaja kertoi meille lihoistaan ja näytti, miten poron vasan ruho oikeaoppisesti paloitellaan. Söimme lounaaksi kolmen ruokalajin menuun, jossa alkuun tuli kuusenkerkällä ja marinoiduilla suppilovahveroilla tuunattua porotartaria. Pääruuaksi saimme poroa muutamalla eri tavalla, sekä paistettua poron rasvaa. Jälkiruuasta löytyi jopa mesimarjaa. En ole sitten lapsuuden päässyt maistamaan kyseistä marjaa, joten jälkiruoka jäi erityisesti mieleeni. Myös porotartarissa oli erittäin hyvin tuunatut maut ja varsinkin talon leivän kera, makunautinto oli taattu.

Helsingin Kanavanranta on vahvasti kasvava alue, ja samalla kadulla on jo 10 ravintolaa, kahvilaa tai viinibaaria. Näistä 10 ravintolasta Nokka on ehdottamasti hinnakkain mutta myös kotimaisin.

Kehitettävää

Vaikka laatu on kohdallaan, uskoisin, että fermentoimalla ja säilömällä herkistä kotimaisista raaka-aineista voisi saada vielä enemmän irti Esimerkiksi naattivihannekset lasipurkeissa sopisivat hyvin ravintolan fiilikseen.

Kehuttavaa

Ruoka on todella maukasta ja uniikkia.
Tasalaatuisuus on ehkä vaikeimpia asioita saavuttaa, mutta Nokka onnistuu siinä hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?