Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Neighbour Bistron kesämenu

kirsikka possu neighbour

[left]

Vaikka jossakin ravintolassa olisi tullut käytyä jo aiemmin, on uusintavisiitti välillä paikallaan. Vierailin ennen kesää Neighbour bistrossa, jossa oli vasta vaihtunut keittiön väki, mutta ruoka oli äärimmäisen lupaavaa. Koska kesällä on luonnollisista syistä hyvinkin erilainen menu, piti se käydä kokeilemassa, tällä kertaa pienellä bloggaajaporukalla. Mukana oli Erika ja blogia vasta aloittava Julia.

Ei ole ensimmäinen kerta kun suunnitelmat muuttuu, kun matkaan tulee mutkia. Alunperin suunnittelemamme päivä ei toteutunutkaan, sillä Trumpin ja Putinin tapaaminen sotki kuviot ja ravintola olikin suljettu. Saimme kuitenkin vaihdettua päivää muuan torstaille.

Jaettavia annoksia ja sosiaalista syömistä

Ruokalista oli viime kerrasta täysin muuttunut ja kaikki oli vaihtunut jaettaviksi annoksiksi. Meitä oli kolme, joten pystyimme laajastikin kokeilemaan kaikkea. Erityisesti kasvipainotteisia annoksia oli paljon, mikä tuo oman lisäarvonsa. Aloitimme illan kolmella cocktaililla ja lopetimme sen kolmeen erikoiskahviin.

[/left]

[right]

päivän kala

[/right]

[left]

uudet perunat ja kurkku

[/left]

[right]

porkkanoita ja pestoa

[/right]

[left]

curry kukkakaali

[/left]

[right]

Parhaat palat
Kaikista annoksista ajattelin nostaa ne, jotka selkeiten jäi mieleen. Rakuunapesto & porkkanat oli ehkä kaikista raikkain annos. Pesto oli jopa hiukan liiankin sileää mutta, rapea siemenmuru pinnassa teki siitä suutuntumaltaan täydellisen. Porkkanoistakaan ei puuttunut makua.

Saimme myös äärimmäisen hyvä keskustelun grillattuja avomaankurkkuja sisältäneestä annoksesta. Osa seurueesta toivoi, että suolaa olisi ollut enemmän mutta toisaalta, osassa annoksissa oli niin hyvin makua että tämä annos toimi keventävänä raikastajana. Jos taas ottaisi kaksi vegeannosta, niin silloin pieni sormisuola olisi tehnyt terää.

Gnocci oli perinteisen herkkullinen ja lampaanmaitojuuston kohdalla ei oltu säästelty. Myös curryssä kypsennetyt kukkaalinnuput olivat varsin onnistuneita.

Jälkiruuat jotka kirjaimellisesti sulivat suussa!
Osa ravintola-alan ihmisistä ei pidä pacojetillä tehtyä jäätelöä jäätelönä vaan jäähilepehmiksenä. Omasta mielestäni kuohkea pehmismäinen jäätelö on hyvää, mutta näinkin kuumalla säällä on ehkä hiukan rohkeaa tarjota juuri porattua jäätelöä. Jäätelöä voisi siis pakastaa tovin ennen tarjoilua, jottei se sulaisi niin nopeasti.

[/right]

[left]

Kehitettävää

Muutamissa annoksissa oli näkemyseroja, jotka voivat vaatia pientä hieromista
Jaettavien ruokien konseptiin olisin halunnut ehkä jonkin todella väkevän annoksen, jolla olisi voinut saada yhdistelemällä potkua muihinkiin annoksiin.

Kehuttavaa

Ruoka oli hyvää kaikkien mielestä, vaikka olemme kaikki aika kriittisiä ruuan suhteen.
Jaettavien annosten konsepti toimi, varsinkin kun koko seurueemme oli rohkeita maistamaan kaikkea.
Cocktaileissa oli selkeää tekemistä ja ulkonäkökin oli kesään sopiva.
Viime kokemuksiin verraten, on Neighbour Bistro mennyt eteenpäin laadullisesti.

Raapaisin vierailusta pienen videon joka kannattaa ehdottomasti vilkaista.

[/left]

[right]

mansikat ja talkkuna

[/right]

äyriäiskeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?