Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Neighbour Bistro

bistro katajanokalla

Helsingin ravintolatarjonta elää vahvasti ja uutta tulee jatkuvasti. Olin vastikään illallistamassa Helsingin Allas Sea Poolin yhteydessä olevassa ravintolassa, jonka olemastaolosta sain tietää vasta nyt. Kyseinen paikka on ollut auki jo yli vuoden, mutta pää ei ilmeisesti ehdi rekisteröidä kaikkia uusia paikkoja samassa tahdissa.

Neighbour bistro
Sijainti: Katajanokanlaituri 2, Helsinki
Hinta: pääruuat alk. 18 €

Katajanokalle tullut maailmanpyörä ja ulkouima-altaat eivät ole voineet jäädä pääkaupunkiseutulaisilta huomaamatta. Neighbour -bistro sijaitsee samassa kompleksissa, hulppeilla merinäköaloilla. Ravintolan sisustus on hyvin skandinaavinen, paljon puuta ja designia. Vaikka ikkunat olivat isot, ei tilassa ollut liian kuuma – keskikesästä en tosin tiedä.

Ruokalistalla oli varsin runsaasti kivalta kuulostavia annoksia, joten otimme sieltä täältä vähän kaikkea. Kuulimme kuitenkin, että menu on pian vaihtumassa kesäsesongiksi, joten samoja juttuja ei välttämättä ole kauan tarjolla.

neighbour bistro

keltajuurihummus

Alkuun söimme avovaimon kanssa parsaa, keltajuurihummusta ja pippuroitua naudan fileetä. Näistä vahvin annos oli selkeästi keltajuurihummus, jonka kanssa oli tarjolla kotijuustoa. Annoksessa oli hyvä paletti erilaisia ja omaperäisiäkin makuja. Maistoimme myös alkoholittoman cocktailin, josta tykkäsimme molemmat todella paljon. Ravintolasalissa on hieno baaritiski, josta näytti löytyvän laaja valikoima juomia, vaikkapa kesäkuumalla ravintolan terassilla nautittavaksi.

Pääruokina oli minulla karitsaa ja avovaimolla täytettyjä portobellosieniä. Karitsa selkeästi isompaan nälkään tarkoitettu annos. Alkuruoat olivat koonsa puolesta sopivia pitkän kaavan mukaan ruokailuun. Pääruokien maku ei ollut niin raskas kuin ehkä voisi odottaa ja portobellot olivat erityisen maukkaita – näiden sienien kanssa harmillisen usein jäävät maut uupumaan. Lisäkkeinä oli liekitettyä perunaa sekä kaalisalaattia.

Jälkiruoaksi söimme vuohenmaitojäätelöä sekä suklaakakkua appelsiinilla. Molemmat jälkiruuat edustivat vahvaa käsityöosaamista, näyttivät upeilta ja upposivat hyvin aterian päätteeksi. Kun  jälkiruuat ovat näin kivoja, niitä kannattaa tarjoiliojiden ehdottomasti suositella enemmän. Ruoka oli yleisesti trendiä ajatellen kohtuullisen terveellistä eikä niin raskasta kuin odotusarvo antoi ymmärtää.

katanokan ravintola

helsingin paras ravintola helsingin top ravintola

Kehitettävää

Osassa annoksista oli erittäin rohkeita makumaailmoja ja suolan käyttöä. Näinkin keskeisellä ja runsaasti asiakkaita houkuttelevalla sijainnilla se voi tuottaa haasteita.
Loistavan avara ja valoisa tila, mutta ajoittain aurinko tuntui häikäisevän liikaa. Myös viereisistä isoista seurueista kantautui kovana äänet, kaikuvassa salissa.
Ruokalistalla voisi olla menu, joka helpottaisi valinnanvaikeutta.

Kehuttavaa

Tämä on paikka, johon voi hyvin tulla isommalla porukalla syömään sekä juomaan.
Baari näytti upealta ja siellä oli asiantuntevaa tekijää, ainakin cocktailin mausta päätellen.
Ruokatuote oli kohtuullisen kevyttä, trendikästä ja maukasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?