Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Naurisspagetti | Helppoa kotiruokaa

Nyt taas syksyllä kuuman kesän jälkeen pastat ja muut tuhdimmat ruoat maistuvat paremmin. Pasta on minulle helppoa arkiruokaa, jota tulee valmistettua eri tavoin talviaikaan vähintään kerran viikossa. Hyvän pastan kohdalla ei tarvitse pohtia proteiinipitoisuutta, sillä laadukkaassa vehnässä se on luonnostaan korkeampi. Eli toisin sanoen kasvispainotteinenkin pasta täyttää vatsan. Palaan pastan laatuun liittyviin asioihin  lähitulevaisuudessa 😉

Hunajanauriita oli eksynyt kaappiini, joten miksei hyödyntäisi niitä pastan joukkossa. Lähdin liikkeelle aivan yksinkertaisesta esivalmistelusta, eli viipaloin hunajanauriit, sipulit ja laitoin oliiviöljyyn paistumaan. Deliverden sitruunaverbena on tullut jäädäkseen suosikkeihini, joten kokeilin sitä pastani joukossa. Käytännössä lehdet pitää nyppiä varresta, minkä jälkeen kevyt hienonnus, ja yrtti on valmis lisättäväksi joukkoon.

Tämmöisissä arkipastoissa kastike syntyy yleensä samassa pannussa, jossa vihanneksetkin paistuvat. Minulla oli jäänyt edellisestä päivästä valkoviini-kasvislientä yli, joten se jouti joukkoon. Juustoakaan ei kannata unohtaa, kermajuusto sopii loistavasti pastaan kuin pastaan. Kun kastike ja pasta yhdistetään, on hyvä huomioita, ettei pasta saa olla missään vaiheessa liian kuivaa, jotta sitä on myös mukava syödä. Tästä johtuen pastan keitinvettä käytetään pastakastikkeiden joukossa.

naurisspagetti

Naurisspagetti

Tarvitset:
1 nippu laadukasta spagettia
1 nauris
1 sipuli
1 dl kasvislientä
100 g kermajuustoa, joka murenee
1/3 pnt sitruunaverbenaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmista näin:
Lisää pasta voimakkaasti suolattuun kiehuvaan veteen, pastalla kestää kypsyä ainakin kymmenen minuuttia, mikäli se on laadukasta. Viipaloi kuorittu sipuli ja nauris. Paista vihanneksia oliiviöljyssä hetki ja lisää joukkoon kasvisleimi (tai muu haluamasi liemi). Anna kiehua hiljalleen kokoon. Lisää kastikkeen joukkoon pasta, kun se on vielä hiukan raakaa ja lisää myös hiukan pastan keitinvettä. Pastan keitinvedestä saadaan suolaa kastikkeeseen, jolloin sitä ei tarvitse enää erikseen lisätä. Lisää sekaan myös juusto, sekoita hiukan ja lisää sitten kevyesti hienonnetut sitruunaverbenan lehdet.

Kun pasta on tarpeeksi kypsää laita se tarjolle syvään lautaseen. Viimeistele annos tuoreila yrteillä ja halutessa vaikka tuoreella kypsällä tomaatilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?