Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Näin teet parempi tiktok videoita

Välillä toivon että sisällön teko olisi yhtä helpon oloista kuin tässä kuvassa.

Kiitos että olet eksynyt tänne asti, tiedän että osa teistä ei tiedä että teen todella aktiivisesti tiktok sisältöä. Miten päädyin asian pariin? mielestäni sisällön tuottajan pitää kehittyä alustojen mukana ja olenhan minä jo pitkään tykännyt videon teosta vaihtelevalla menestyksellä.Tiktok alkoi sillä että katsoin meemejä ja ihan kokeiluna tein pari kokkaus pätkää, jotka otettiin hyvin vastaan. Samojen pätkien menestys olisi ollut keskinkertainen muissa some alustoissa johtuen täysin alustojen vanhanaikaisista toimintamalleista. Tiktok on käytännössä ainut alusta, jossa kenenvain julkaisu saa hyvän levikin jos sisältö on kunnossa. Suosiostaan johtuen, muut some alustat ovat aikalailla yrittäneet kopioida tämän pystyvideo formaatin mutta keskinkertaisella menestyksellä. Alla linkki minun tiktok tilille:

https://www.tiktok.com/@alexandertrivedi?lang=fi-FI

Välineet kuntoon ja sitten vasta menoksi? Harhaan johtavaa on ajatella näin. Se että etsit kotisi valoisimman kulman ja alat kuvaamaan pätkiäsi on alku. Seuraava askel olisi kännykkä jalusta, tämän jälkeen mikki ja viimeisenä lisävalo. Jos puhelimessasi löytyy pro toiminto, se kannattaa pikkuhiljaa opetella käytettäväksi.

Jos haluat, voit kertoa kommenttikentässä mitä puhelinta käytät. Olen käyttänyt vuosien varrella miltein kaikkia merkkejä ja selkein laatu ero on värimaailmassa, ei niin kuvan tarkkuudessa.

Androidi vai omena? tämä on debaatti jonka ymmärtää helposti väärin. Jos käytät tiktokin sisään rakennettua kameraa, omppu on tähän huomattavasti parempi. johtuen aplikaatio yhteensopivuudesta, mutta laatu ei ole silti yhtä hyvä kuin lataisin pätkän galleriastasi. Ennenkuin ketää huutelee mutta, oletko koskaan pohtinut miksei jenkki sisällöntuottajat ole kriittiisiä iphoneista? se olisi sama kuin suomalainen haukkuisi suomalaista maitoa. Saat yhtä hyvä laatuisia videoita tiktokkiin n. 300€ puhelimella kuin 1000€ luurilla jos sinulla on optimaaliset kuvaus olosuhteet. Kalliimpi puhelin saattaa omata suuremman arsenaalin työkaluja sisällön tekoon mutta 90% ajasta haluat kuitenkin käytttää puhelimesi pää takakameraa, kun niissä laatu on parasta.Toki, jos haluaa vielä lisää panostaa, oikea kamera kunnon objektiivilla antaa edun mutta tähän panostaminen kannattaa vasta kun olet löytänyt yleisösi ja tiedät mitä haluat tehdä.

Onko tärkein asia unohdettu? tuhansia videoita tutkineena olen havainnut että videon laatu tai ääni eivät ole ratkaisevia vaan sisällön kiinnostavuus. Oli se sitten viihdettä tai opettamista, n. 50% hyvin menestyvistä julkaisuista menestyy hyvästä punaisesta langasta johtuen eikä esimerkiksi laatuun liittyvistä kriteereistä. Huomasin itsekki laskua tykkäyksissä kun en seurannut trendejä mutta pienillä muokauksilla julkaisut toimi 300% paremmin. Voiko ilman trendien seuraamista menestyä? voi tiettyyn pisteeseen mutta suomenkielisellä sisällöllä on hyvin rajallinen yleisö josta johteun on ihan suositeltavaa tehdä jotain laatikonkin ulkopuolelta.

Kuvaan yleensä 4k jos aion cropata/ zoomailla kesken videon. Jos haluan kevyitä hidastuksia, kuvaan 60fps mutta lopulta exportaan 1080 ja 30fps muodossa. Jolloin laatu säilyy paremmin ladattessa tiktokkiin. Editoin usein vasta tiktokissa ja täällä myös lisään äänet ja tekstit. Olen havainnut että ne videot joissa käytän enemmän tiktokin omia työkaluja, menesttyy tavanomaista paremmin, joten suosi sinäkin niitä. Onko julkaisu ajankohta kriittinen? havaintojeni perusteella, ei niin kriittinen kuin voisi kuvitella. Tiktok on kehittyneimpiä algorytmeiltään ja se näyttää julkaisuasi kun siitä kiinnostunut yleisö on paikallaan. Tästä johtein, isoin piikki kommenteissa ja jaoissa tulee vasta seuraavana päivänä esille.

Tuliko tässä tarpeeksi kattavasti tietoa? kerrohan se kommenteissa ja ehdottakaa seuraavan kerran aihetta. Joo, tiedän että tekstissä on paljon kirjoitus virheitä mutta muistakaas että minulla on aika paha lukihäiriö 🙂

Oletko aloitamassa tiktokkia tai haluaisit parantaa videoittesi laatua/ menestystä,? tämä juttu on sinulle.
Yksinkertaisuudessaan, näitä videoita voi tehdä hyvinkin korkeilla standarteilla tai yhtälailla sinnepäin. Punainen lanka ratkaisee menestyykö julkaisu vai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?