Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Aasialaishenkinen mustapapupastasalaatti

Olen muutaman kerran maistanut papupastaa. Papupasta onkin oiva vaihtoehto tavalliselle pastalle, jos kaipaa vaihtelua tai vehnä ei sovi. Usein papupastoista valmistetaan ruokaa italialaiseen tai ylipäätään eurooppalaiseen tyyliin, mutta mielestäni papupastojen maku soveltuu vähän paremmin aasialaiseen makumaailmaan. Sain testiin Explore Asianin mustapapuspagettia, jonka ulkonäkönsäkin puolesta ajattelin sopivan hyvin aasialaishenkiseen pastasalaattiin.

Salaatissa hyödynsin lisäksi papaijaa. Perinteiseen thaimaalaiseen som tam -salaattiin papaija kuuluu oleellisesti, mutta nyt se pääsi pastasalaattiin. Aasialaistyylisessä salaatissa tärkeää on sopivan vivahteikas kastike. Aluksi jopa mietin, että hapoksi salaatinkastikkeeseen voisi laittaa yuzu-hedelmää, mutta eipä sitä ole täällä suomessa kovinkaan helposti saatavilla, joten sitruunalla mennään.

mustapapunuudeli1

mustapapunuudeli4

Papupastasalaatti

Tarvitset:
100g mustapapupastaa*
1 porkkanaa
1/2 papaijaa
1 kevätsipulin varsi
suolaa

1rkl tummaa soijakastiketta
1rkl sriracha-kastiketta
1rkl hunajaa tai sokeria
1 sitruunan mehu
1rkl öljyä (rypsiöljyä tai muuta mietoa öljyä)
muutama tippa seesamöljyä

Valmista näin:
Kuori ja leikkaa porkkana ja papaija ohuiksi tikuiksi. Keitä suolatussa vedessä mustapapupastaa noin 5 minuuttia, lisää aivan lopussa porkkana hetkeksi joukkoon. Siivilöi pasta ja jäähdytä mahdollisimman nopeasti.

Sekoita keskenään soija, hunaja, seesamöljy, sitruuna, sriracha ja öljy. Yhdistä kulhossa pasta, porkkana, papaija ja kastike. Leikkaa kevätsipulin varsi ohuelti ja lisää lopuksi salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoile ruokaisana salaattina.

Tästä salaatista riitti hyvi kahdelle eikä se huono työeväskään olisi ollut. Mustapapupasta oli lisäksi todella täyttävää, siinä on 44g proteiineja 100 grammassa. Kaiken päälle papupasta on gluteenitonta eikä sisällä muuta kuin mustapapua. Tätä papupastaa on saatavilla muun muassa ruohonjuuressa ja stockkalta.

Jos tämä resepti oli sinun makuusi niin saatat hyvin pitää myös tästä kvinoakulhosta.

papupasta
Tuote saatu greenroomilta*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?